Στο νοσοκομείο 45 άτομα από τη φωτιά στην Πεντέλη – Κρίσιμη η κατάσταση ενός εγκαυματία

 Στο νοσοκομείο 45 άτομα από τη φωτιά στην Πεντέλη – Κρίσιμη η κατάσταση ενός εγκαυματία

Σταθερή αλλά σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του 54χρονου, ο οποίος προσήλθε μόνος του στο «Γ. Γεννηματάς» με εκτεταμένα εγκαύματα στο 60% της ολικής επιφάνειας του σώματός του, από την πυρκαγιά στον Γέρακα και εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων, του νοσοκομείου.

Με ασθενοφόρα, κινητές ιατρικές μονάδες και όχημα του ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών έχουν διακομιστεί συνολικά 45 ασθενείς σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες. Στο «Γ. Γεννηματάς», προσήλθαν ακόμη δύο ασθενείς.

Από την περιοχή της Πεντέλης, μία 28χρονη προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» για πνευμονολογική εκτίμηση, λόγω της φύσης του εγκαύματος στους πνεύμονές της. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο “Σωτηρία”.

Επιπλέον 35χρονος προσήλθε με ΕΚΑΒ από την Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

Άλλη μία εισαγωγή 34χρονου με εγκαύματα πραγματοποιήθηκε στο Θριάσιο.

Διακομιδές με το ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166, έγιναν για τρεις Πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα & τραυματισμούς, που διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ. Επίσης πέντε πολίτες διακομίσθηκαν, ένας στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα , τρεις στον Ερυθρό Σταυρό και ένας στο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για τέτοιου είδους περιστατικά από το απόγευμα της Τρίτης, οπότε είχε ήδη κηρυχθεί «κόκκινος» συναγερμός για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Εκκενώσεις και σε γηροκομεία

Οι Αρχές πραγματοποίησαν προληπτική εκκένωση σε μια σειρά από οίκους ευγηρίας στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης όπου σαρώθηκε για περισσότερο από ένα 24ωρο από την πύρινη λαίλαπα. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση από Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), που φιλοξενούσε 46 άτομα. Έγινε μεταφορά έξι ατόμων με φορείο και τριών ατόμων με καρέκλα. Τα τρία άτομα μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) και τα έξι άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Ακόμη, εκκένωση έγινε στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), που φιλοξενούσε 57 άτομα. Έγινε διακομιδή ενός ατόμου προς το Ιπποκράτειο.

Τέλος εκκενώθηκε η Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), που φιλοξενούσε 44 άτομα. Έγινε μεταφορά 10 ατόμων.

Σχετικά Άρθρα