Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά της επιδότησης στο gov.gr για τους δικαιούχους – Πώς θα ενημερωθείτε για την αίτηση

 Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά της επιδότησης στο gov.gr για τους δικαιούχους – Πώς θα ενημερωθείτε για την αίτηση

Μία ημέρα – όπως έχει ανακοινωθεί – απομένει για την πληρωμή του Power Pass, την οποία αναμένουν με ανυπομονησία εκατομμύρια νοικοκυριά που βρίσκονται στη δίνη της ακρίβειας και των αυξήσεων.

Ήδη οι δικαιούχοι έλαβαν e-mail για να μπουν vouchers.gov.gr/powerpass και να ελέγξουν την εκκαθάριση.

Από εκεί και έπειτα πατώντας το πεδίο που λέει Δικαιούχος θα δείτε πως το μήνυμα που εμφανίζεται λέει «Υπό εκκαθάριση» και κάτω στο πεδίο «Σύνοψη Εκκαθάρισης» εμφανίζεται το εκκαθαρισθέν ποσό που θα λάβετε.

Δείτε παράδειγμα αναγνώστη:

power passdd

Πώς θα ενημερωθείτε για την αίτηση

Ο δικαιούχος θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της αίτησής του στο email και το κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει. Εάν δεν επιθυμεί να περιμένει, μπορεί να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και να βλέπει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Οι ενδείξεις που μπορεί να δει ο καταναλωτής ανάλογα με την κατάσταση της αίτησής του είναι οι εξής:

1. ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: Η αίτηση έχει απορριφθεί. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ).

2. ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των εξής:

– αν ο ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.

Διαβάστε επίσης: ΡΑΕ: Δύο νέες και ασύμμετρες απειλές για μπλακ άουτ στο ρεύμα
– αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

3. ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: Για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη.

4. ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

5. ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

6. ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: Υπάρχει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Σχετικά Άρθρα