Η Ελλάδα προσφεύγει για το σήμα “Turkaegean”- Έστω και καθυστερημένα

 Η Ελλάδα προσφεύγει για το σήμα “Turkaegean”- Έστω και καθυστερημένα

Σύμφωνα με τον Γ. Οικονόμου, είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας και γι’ αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο, προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα και, βεβαίως, δεν υπήρξε κανένας καταλογισμός ευθύνης για την τουρκική καμπάνια που προβάλλεται εδώ και μήνες σε διεθνή δίκτυα.

Προσφυγή για το εμπορικό σήμα Turkaegean προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε, το θέμα δεν παράγει πολιτικά ζητήματα, ωστόσο είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας και γι’ αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή.

Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στη Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα. «Θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση», είπε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας πως θα αποκατασταθεί η τάξη, όπως και έγινε με την απόφαση των ΗΠΑ να μη δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο ούτε τη χρήση του.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που ξεκινά σήμερα το βράδυ με το δείπνο του Ισπανού βασιλιά, στο οποίο θα βρεθούν για πρώτη φορά μετά από μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για όλα.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Δεν πάμε με το ζωνάρι μας λυμένο για καβγά. Πάμε για να συμβάλουμε θετικά στην ατζέντα της Σύνοδου, που είναι σημαντική, καθώς περιλαμβάνει θέματα όπως η διεύρυνση της συμμαχίας και η κρίση στην Ουκρανία» είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Όπως σε κάθε διεθνές φόρουμ, η Ελλάδα εκπέμπει καθαρά μηνύματα. Είμαστε ανυποχώρητοι σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, είμαστε έτοιμοι κάθε στιγμή να αποδομήσουμε τους οποίους ανιστόρητους ισχυρισμούς, από όποια πλευρά κι αν διατυπωθούν». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «κάθε πρόκληση θα απαντηθεί. Η χώρα έχει σταθερές θέσεις. Δεν πάμε να τσακωθούμε με κανέναν».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν, απάντησε ότι οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στο πλαίσιο της κοινής παρουσίας των ηγετών, δεν υπάρχει προγραμματισμένη κατ’ ιδίαν συνάντηση.