Αποδομούνται τα “θαύματα” στον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού: “Δεν θεραπεύτηκα” – “Περπατούσα και πριν”

 Αποδομούνται τα “θαύματα” στον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού: “Δεν θεραπεύτηκα” – “Περπατούσα και πριν”

Πληθαίνουν οι καταγγελίες που έρχονται στο «φως» για τα «θαύματα» που φέρονται να έχουν λάβει χώρα στον ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Σιγά σιγά, αυτά τα «θαύματα» δείχνουν να αποδομούνται.

Ειδικότερα, τα ελληνικά hoaxes έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που αποδομούν κάποια από τα υποτιθέμενα θαύματα του πατρός Δημητρίου. Συγκεκριμένα, ο Alpha παρουσίασε τα ευρήματα για δύο περιπτώσεις ανθρώπων που δήθεν έχουν βιώσει το θαύμα και έγιναν καλά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι αποθεραπεύτηκα»

Η πρώτη περίπτωση αφορά την 27η Μαρτίου του 2022: Είναι Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και ο πατέρας Δημήτριος φαίνεται να αγγίζει το κεφάλι ενός πιστού, ο οποίος είναι άνθρωπος σε αναπηρικό καροτσάκι. Εκεί, ο ιερέας δεν χρησιμοποιεί τον τίμιο σταυρό – αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο σταυρός κάνει τα θαύματα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ιερέας ακουμπάει με το χέρι του το κεφάλι του πιστού, διαβάζει κάποιες ευχές, δίνει την ευλογία του και λίγο μετά ο πιστός σηκώνεται όρθιος και αγκαλιάζει τον ιερέα. 

Σύμφωνα με τα ελληνικά hoaxes, εντόπισαν τον 42χρονο άνδρα,  ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση εδώ και οκτώ χρόνια, Ωστόσο, δεν είναι ανάπηρος όπως φημολογείται. Έχει κάποιο πρόβλημα με το ένα του πόδι.

Το βίντεο με τον συγκεκριμένο άνδρα έχει συγκεντρώσει χιλιάδες αντιδράσεις στα social media, ωστόσο, ο ίδιος αναφέρει:

«Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας τα τελευταία οκτώ χρόνια. Δεν είμαι ανάπηρος, όπως φημολογείται. Έχω κινητικά προβλήματα σε ένα από τα δύο κάτω άκρα και χρησιμοποιώ μπαστούνι για μικρές αποστάσεις. Για πιο μεγάλες, έχω καροτσάκι. Έχω βαθιά πίστη στον Θεό και σκέφτηκα να πάω στον ιερέα στους Αγ. Ισιδώρους για να με βοηθήσει με τον θαυματουργό τίμιο σταυρό. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι αποθεραπεύτηκα. Η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν εξαφανίστηκε, αυτή είναι η αλήθεια».

Περπατούσε και πριν το «θαύμα»

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ο ίδιος ιερέας είχε βρεθεί σε Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης. Εκεί, σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα, «είχε κάνει και πάλι θαύματα». Σε πολλά από αυτά αναφερόταν πως πιστός που ενώ ήταν παράλυτος και περπατούσε με πατερίτσες «τις άφησε και περπάτησε κανονικά».

Τα hoaxes εντόπισαν τον συγκεκριμένο άνδρα και μίλησαν μαζί του με τη βοήθεια μεταφραστή, καθώς πρόκειται για άνδρα από τη Βουλγαρία που ζητιανεύει έξω από ναούς της περιοχής. Όταν του είπαν ότι τον έχουν δει αρκετοί να περπατάει κανονικά και πριν το θαύμα, το παραδέχθηκε.

Ποικίλες συζητήσεις και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες που διατύπωσε την Τρίτη ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος σχετικά με «ψευτοθαύματα», στον ιερό ναό των Αγιών Ισιδώρων στο Λυκαβηττό. Πρόκειται για ένα εκκλησάκι που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς, ανάμεσά τους και αρκετούς από την ελληνική showbiz.

Οι οργισμένες καταγγελίες του ιερωμένου

Ο Αργολίδος Νεκτάριος μίλησε στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» στον ΣΚΑΪ Μεσσηνίας, όπου και ανέφερε: «Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα».

«Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή. Είναι όλες καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα… Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια… Υπάρχει ποινική διάσταση… Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;… Πρόκειται για απάτη ολκής… Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων και σε αγανακτισμένο ύφος ο Μητροπολίτης Αργολίδας.

«Υπάρχουν στοιχεία ατράνταχτα. Δυστυχώς, δεν έχουν βγει ακόμα αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή το απόστημα θα σπάσει. Όταν έχουμε μία πληγή, ένα απόστημα, μόνο χειρουργική επέμβαση μπορεί να σώσει τον άνθρωπο», ανέφερε ο Μητροπολίτης Αργολίδος μιλώντας στο T-live.

Η απάντηση του ιερέα του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων

Ο πατέρας Δημήτριος έδωσε απάντηση σε όσα ακούγονται το πρωί της Τετάρτης 22/6, μετά τη θεία λειτουργία. «Αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… “Εε”. Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… “Εε μα τι συμβαίνει;”. Αν ήταν τρία, θα λέγαμε “Εε τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει”. Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά» ανέφερε ο πατέρας Δημήτριος.

Σχετικά Άρθρα