Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον Δήμαρχο Βύρωνα – “Συμπεριφορά αυθαιρεσίας” – “Θα ήταν αστείοι αν δεν ήταν τραγικοί”

 Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον Δήμαρχο Βύρωνα – “Συμπεριφορά αυθαιρεσίας” – “Θα ήταν αστείοι αν δεν ήταν τραγικοί”

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναζητεί και επιχειρεί να ρίξει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ακύρωση της πολιτικής συγκέντρωσης της τοπικής της οργάνωσης στο Δημαρχείο Βύρωνα, επειδή μεσολάβησε παρέμβαση και συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο από τη συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Στην πολιτική συγκέντρωση επρόκειτο να μιλήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, που με ανάρτησή του στο Twitter κατηγόρησε τον δήμαρχο του Βύρωνα για «ανεύθυνες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις».

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της δε τα «έριξε» ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «η συμπεριφορά του δημάρχου Βύρωνα που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε λογικό άνθρωπο».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Βύρωνα έχει προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα πολιτική συγκέντρωση στον χώρο του δημαρχείου της πόλης με ομιλητή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης, ενώ είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του χώρου στην ΝΔ, έχει βαριά ευθύνη για ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθώς τώρα δεν επιτρέπει ουσιαστικά την διεξαγωγή της συγκέντρωσης αφήνοντας μια χούφτα ατόμων να καταλάβουν το χώρο του δημαρχείου.

Η συμπεριφορά του δημάρχου που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε λογικό άνθρωπο. Αυτή είναι στην πράξη η αντίληψη τους για τη δημοκρατία.

Η τοπική οργάνωση θα πραγματοποιήσει κανονικά την συγκέντρωση σε κοντινό χώρο προκειμένου να υπάρξει μία έμπρακτη απάντηση στην συμπεριφορά αυθαιρεσίας και αλαζονείας του Δημάρχου».

«Κανείς δεν μπορεί να βάλει φραγμό στην ελεύθερη πολιτική έκφραση στην πατρίδα μας! Είμαστε δημοκρατική κοινωνία και είμαστε η πλειοψηφία. Ντροπή για τον Βύρωνα οι ανεύθυνες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του δημάρχου του», σχολίασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο Twitter.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ευχαριστούμε πολύ τη Νέα Δημοκρατία που μας ενημέρωσε ότι υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης. Κυβέρνηση Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκος θα ήταν απλά αστείοι, αν δεν ήταν τραγικοί», ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που εξαπέλυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατά του δημάρχου Βύρωνα, με αφορμή ​κατάληψη στο δημαρχείο Βύρωνα, προκειμένου να ματαιωθεί πολιτική συγκέντρωσης τη ΝΔ, με ομιλητή τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικά Άρθρα