Λάρισα: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον εγκλεισμό της γυναίκας για 42 χρόνια

 Λάρισα: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον εγκλεισμό της γυναίκας για 42 χρόνια

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση εγκλεισμού της 51χρονης γυναίκας στη Λάρισα, η οποία παρέμεινε κλεισμένη μέσα στο σπίτι της για 42 ολόκληρα χρόνια.

Την υπόθεση έφερε στο φως ο θάνατος της ίδιας της μητέρας, η οποία βρέθηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού.

Άτομα από τη γειτονιά ειδοποίησε τις Αρχές όταν είδαν ότι η 76χρονη γυναίκα ήταν πεσμένη στις σκάλες του σπιτιού χωρίς τις αισθήσεις της και όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί συνειδητοποίησαν ότι μέσα στο σπίτι ζούσε ακόμα μία γυναίκα για την οποία κανείς στην περιοχή δεν φαίνεται να γνώριζε τίποτα, παρόλο που το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή Νεράιδα, που απέχει μόλις 7 λεπτά από το κέντρο της πόλης και όχι σε κάποια εγκαταλελειμμένη περιοχή.

Δεν έχει σημάδια κακοποίησης

Αστυνομικές πηγές από την Λάρισα, σημειώνουν στο ethnos.gr, ότι δεν υπάρχουν κάποια εμφανή σημεία κακοποίησης στην γυναίκα που να φανερώνουν ότι ήταν κλεισμένη στο σπίτι με τη βία, ωστόσο τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι πολλά. Πάντως, οι Αρχές τονίζουν ότι ο θάνατος της μητέρας της οφείλεται ξεκάθαρα σε παθολογικά αίτια και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για εγκληματική ενέργεια.

Αναπάντητα ερωτήματα

Αρχικά γιατί η μητέρα της δεν είχε ειδοποιήσει κανέναν τόσα χρόνια ότι το παιδί της δεν ήθελε να βγει από το σπίτι. Επίσης, πώς γίνεται όλοι οι γείτονες και οι συγγενείς της οικογένειας να μην ήξεραν τίποτα για τη γυναίκα. Τέλος, τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο σπίτι και κυρίως στην τρυφερή ηλικία 9 – 18 ετών που η γυναίκα ήταν ανήλικη.

Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές τονίζουν ότι η γυναίκα φαίνεται να είναι καλά στην υγεία της, όμως αναμένεται να ακολουθήσει και ψυχιατρική γνωμάτευση που θα δώσει μια πιο καθαρή εικόνα για τη γυναίκα.

Πηγές από τον δήμο της Λάρισας, δήλωσαν στο ethnos.gr ότι σε εξέλιξη βρίσκεται «κοινωνική έρευνα» για την υπόθεση και πως υπάρχει δυνατότητα η γυναίκα να φιλοξενηθεί σε κάποια δομή του δήμου εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων κλήθηκε με εισαγγελική εντολή και διερευνά ήδη τις συνθήκες διαβίωσή της 51χρονης η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να έχει αντίληψη της κατάστασης. Ωστόσο, κρίθηκε επιβεβλημένη η κοινωνική διερεύνηση ωστόσο της υπόθεσης ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους εγκλεισμού της γυναίκας, από την παιδική της ηλικία.

Ο πατέρας της οικογένειας έφυγε από τη ζωή πριν από πολλά χρόνια. Μετά την κηδεία της 76χρονης μητέρας, θα πρέπει να εξεταστεί το περιβάλλον στο οποίο θα παραμείνει εφεξής η 51χρονη ενώ στην αστυνομία της Λάρισας παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα ώστε να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της 76χρονης τα οποία, σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις, είναι παθολογικά.

Η νεκρή βρέθηκε από συγγενικό της πρόσωπο ξαπλωμένη στην εξωτερική σκάλα της διπλοκατοικίας. Η ΕΛ.ΑΣ. αποκλείει το ενδεχόμενο ο θάνατός της να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ενώ γιατρός του ΕΚΑΒ βεβαίωσε τον θάνατο της ο οποίος και αποκάλυψε τον εγκλεισμό της 51χρονης κόρης.

Πηγή: ethnos.gr