Οικονόμου: Ανυπόστατες οι κατηγορίες Ερντογάν – Η Ελλάδα απαντά με πράξεις (vid)

 Οικονόμου: Ανυπόστατες οι κατηγορίες Ερντογάν – Η Ελλάδα απαντά με πράξεις (vid)

Απάντηση στο παραλήρημα Ερντογάν έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο Τούρκος Πρόεδρος νωρίτερα προχώρησε σε μια νέα επίθεση προς την Ελλάδα, αυτή τη φορά με αιχμή του δόρατος το μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας ότι πρόσφυγες ξυλοκοπούνται ή και δολοφονούνται από τους Έλληνες καθημερινά.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι πρόκειται για εντελώς ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες και πρόσθεσε:

«Η χώρα μας απαντά με πράξεις που σώζουν ανθρώπινες ζωές είτε στο Αιγαίο ή στον Έβρο. Καλά θα κάνουν να στρέψουν την προσοχή τους στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών που εμπορεύονται ανθρώπους και που δεν υπολογίζουν καθόλου την ανθρώπινη ζωή. Όλοι όσοι μπορούν κάτι να κάνουν προς την κατεύθυνση αυτή».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει περιθώριο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη λόγω της επιθετικότητας στο Αιγαίο, ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Πάντοτε θέλουμε να κρατούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Ελπίζουμε η Τουρκία να συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο της επιθετικής ρητορικής και των παράνομων ενεργειών. Η χώρα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο να έχουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, αλλά είμαστε και ανυποχώρητοι σε ορισμένα βασικά πράγματα: τον σεβασμό των Συνθηκών, του Διεθνούς Δικαίου και προφανώς στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία.

Σχετικά Άρθρα