Βόλος: Κρατούμενοι επιτέθηκαν σε δύο υπαρχιφύλακες και καταδικάστηκαν

 Βόλος: Κρατούμενοι επιτέθηκαν σε δύο υπαρχιφύλακες και καταδικάστηκαν

Επίθεση εναντίον δύο υπαρχιφυλάκων είχαν πραγματοποιήσει δύο κρατούμενοι των φυλακών στον Βόλο και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τούς έκρινε ένοχους και τούς επέβαλε ποινή 12 μηνών στον πρώτο και 4 μηνών στον δεύτερο, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το επεισόδιο είχε γίνει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, e-thessalia.gr, στις 26 Οκτωβρίου του 2018 στις φυλακές νέων του Βόλου, με τους κατηγορούμενους, έναν Μαροκινό 23 χρόνων και έναν συνομήλικό από τη Συρία, να απουσιάζουν από τη δίκη.

Ο δεύτερος πάντως εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Στον δεύτερο αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης του.

Οι δύο καταδικασθέντες βρίσκονταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον διάδρομο των φυλακών που οδηγεί στον προαύλιο χώρο, όταν ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ των κρατουμένων του πρώτου και του δεύτερου θαλάμου των φυλακών.

Τότε ο Μαροκινός επιχείρησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να γρονθοκοπήσει υπαρχιφύλακα των φυλακών, ενώ ο κατηγορούμενος από τη Συρία επιχείρησε να χτυπήσει με σπασμένα τζάμια άλλον υπαρχιφύλακα.

Ωστόσο, απέτυχαν στους στόχους τους, καθώς οι δύο υπαρχιφύλακες απέφυγαν τις επιθέσεις τους. Κρίθηκαν ένοχοι από το Μονομελές για απόπειρα σωματικής βλάβης.