Ο τεράστιος Νίκος Γκάλης έγινε …μάθημα στα σχολεία

 Ο τεράστιος Νίκος Γκάλης έγινε …μάθημα στα σχολεία

Ο θρύλος του μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, συμπεριλαμβάνεται στα βιβλία της Νεοελληνικής Γλώσσας της A’ Γυμνασίου.

Ο Νίκος Γκάλης βρήκε μια θέση και στα… σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, ένα κείμενο με τίτλο «Ο μικρόσωμος θεός» βρίσκεται στα βιβλία της Νεοελληνικής Γλώσσας της A’ Γυμνασίου και μιλάει για την παρουσία του Hall of Famer στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1987.

Το συγκεκριμένο κείμενο και είναι απόσπασμα από το άρθρο του Τριαντάφυλλου Η. Κωτόπουλου, Αναπληρωτή Καθηγητή Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας με τίτλο: «Ο Γκάλης ή η τέχνη του απρόβλεπτου».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται λίγο πριν την έναρξη του κειμένου, το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2018 στον δικτυακό τόπο του slpress.gr με αφορμή την ένταξη του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame του ΝBA.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο συντάκτης του κειμένου θυμάται τον Ιούνιο του 1987, όπου η Εθνική Ελλάδος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ΣΕΦ και ο Νίκος Γκάλης πρώτος σκόρερ.

Ο κ. Κωτόπουλος μίλησε για το άρθρο του αλλά και για το γεγονός ότι τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να μάθουν για τα κατορθώματα του Νίκου Γκάλη στην ΕΡΤ.

Σχετικά Άρθρα