Υπόθεση Τράγκα: Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για ακόμη δύο πρόσωπα

 Υπόθεση Τράγκα: Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για ακόμη δύο πρόσωπα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, καθώς δεσμεύθηκε η περιουσία ακόμη δύο προσώπων που εμφανίζονταν σε εταιρείες του αποθανόντος εκδότη.

Στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων δύο ακόμη προσώπων, που εμφανίζονταν σε εταιρείες του Γιώργου Τράγκα, έχει προχωρήσει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με βάση το 60ελιδο πόρισμα της. Η Οικονομική Εισαγγελία υπό τον εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη προχωρά σε εκτεταμένη έρευνα για να διαπιστωθεί, ποια πρόσωπα από το οικογενειακό, επαγγελματικό και επιχειρηματικό περιβάλλον του Γιώργου Τράγκα εμπλέκονται στα διερευνώμενα αδικήματα, που είναι: Ξέπλυμα, εκβίαση και φοροδιαφυγή.

Ο εισαγγελέας μελετά το πόρισμα που συνέταξε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, υπό τον πολύπειρο αντεισαγγελέα ε.τ του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, με το οποίο, όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr δεσμεύεται η περιουσία και 2 ακόμα ατόμων( σ.σ δεν αφορά τους γιούς του) που εμφανίζονται ως συμπράττοντες, σε εταιρείες του εκδότη και δημοσιογράφου. Τα άτομα αυτά, πέραν της συζύγου του, εμφανίζονται σε περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος και θα ελεγχθούν και ποινικά.

Τα αδικήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή στο πόρισμα αναφέρεται βάσει υπονοιών σε τυχόν αδικήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβίαση, απιστία και φοροδιαφυγή. Θα πρέπει βέβαια να καταστούν σαφή δυο πράγματα:

–πρώτον πως η αρχή είναι υπηρεσία πληροφοριών για ζητήματα χρηματοπιστωτικά και όχι προανακριτική , άρα κινείται μόνο στη βάση απλών υπονοιών και ενδείξεων, τις οποίες παραθέτει στις εισαγγελικές αρχές για να εκκινήσει η τεκμηρίωση.

-δεύτερον τα αναφερόμενα αδικήματα είναι απλώς ενδεικτικά καθώς ακόμα κι αν προκύψει π.χ στοιχείο εκβίασης, η υπόθεση δεν θα ανοίξει δεδομένου ότι ο βασικός πρωταγωνιστής δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Συνομίλησαν με 15 γνωστούς επιχειρηματίες

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες- που δεν περιγράφονται αυτολεξεί στο πόρισμα, στην Αρχή κλήθηκαν και συνομίλησαν με αρμοδίους τουλάχιστον 15 γνωστοί επιχειρηματίες , οι οποίοι αναφέρθηκαν – off the record– σε “περίεργες” μεθόδους εξασφάλισης διαφήμισης από τον εκλιπόντα. Τα πρόσωπα αυτά όμως δεν ήθελαν, ούτε θα είχε άλλωστε πλέον ουσιαστικό αντίκρισμα, να καταθέσουν επωνύμως τις τυχόν έκνομες συμπεριφορές που γνώριζαν.

Στο πόρισμα επίσης περιλαμβάνεται ως τυχόν αδίκημα και η απιστία τραπεζικών στελεχών καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι δάνεια που είχε πάρει ο Γιώργος Τράγκας από ελληνικές τράπεζες (και ειδικά από τράπεζα η οποία απορροφήθηκε ήδη από άλλη τράπεζα) επί της ουσίας δεν εξοφλήθηκαν , καθώς χαρίστηκαν τα ποσά του δανείου ή καταβλήθηκε το 1/3 του αρχικού δανείου και το υπόλοιπο της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι πιθανότατα, το βασικό αδίκημα πάνω θα δομηθεί η δικογραφία αφορά την φοροδιαφυγή.

Πηγή: enikos.gr