Πέθανε η γνωστή συγγραφέας Μαρίνα Πετροπούλου – Οι μεγάλες της επιτυχίες

 Πέθανε η γνωστή συγγραφέας Μαρίνα Πετροπούλου – Οι μεγάλες της επιτυχίες

Πέθανε η Μαρίνα Πετροπούλου, η οποία διατηρούσε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη από το 2014 – Η γνωστή συγγραφέας είχε εκδώσει περισσότερα από 17 έργα και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο αναγνωστικό κοινό, για την αμεσότητα και την απλή γλώσσα που χρησιμοποιούσε.

Η συγγραφέας Μαρίνα Πετροπούλου καταγόταν από τη Σπάρτη, ενώ μεγάλωσε στα Γιάννενα και ήρθε στην Αθήνα σε ηλικία 17 ετών.

Σπούδασε σχέδιο και διακοσμητική στη σχολή Βακαλό και ασχολήθηκε με την κεραμική και τη ζωγραφική σε ιδιωτικά εργαστήρια. Επίσης, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το εμπόριο, επάγγελμα που ασκούσε μέχρι πρότινος.

Πνεύμα ανήσυχο παράλληλα με την εργασίας της που ήταν το εμπόριο, έγραφε βιβλία τα οποία μάλιστα έχουν εκδοθεί από μεγάλους ελληνικούς οίκους.

Η συγγραφέας Μαρίνα Πετροπούλου ήταν παντρεμένη με τον κατασκευαστή Θαλή Πετρόπουλο και στον μακροχρόνιο βίο τους απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Κωστή, καθώς και ένα εγγόνι.

Μεταξύ των μεγάλων της επιτυχιών συγκαταλέγονται τα βιβλία «Σαν γλυκό κουταλιού» (2004), «Λεκές από κόκκινο κρασί» (2005), «Ένα πρωινό» (2006), «Το ταγκό της Δανάης» (2007), «Χωρίς κραγιόν» (2008), «Η τελευταία λέξη» (2009), «Η άκρη της κλωστής» (2010), «Άδειες Κυριακές» (2011), «Τα μπλε φεγγάρια» (2013), «Μετά τη βροχή» (2016), «Στον καθρέπτη» (2019).