ΣΥΡΙΖΑ για φωτιά στο Πανόραμα: Η κυβέρνηση έχει αφήσει στο περιβάλλον το έλεος των συμφερόντων

 ΣΥΡΙΖΑ για φωτιά στο Πανόραμα: Η κυβέρνηση έχει αφήσει στο περιβάλλον το έλεος των συμφερόντων

»Η φωτιά που κατέκαψε σπίτια και περιουσίες στο Πανόραμα Βούλας ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην κυβέρνηση», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι παρά τα όσα τραγικά συνέβησαν πέρυσι στην Αττική και τη Βόρεια Εύβοια, για μια ακόμη φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι ανέτοιμες .

«Ο αρμόδιος υπουργός αρκέστηκε να μας ενημερώσει ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα σκληρό καλοκαίρι» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση μιλάει διαρκώς για σχεδιασμούς πρόληψης που ποτέ δεν εφαρμόζονται.

Χθες πάντως κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος, Γιώργο Βασιλειάδη, τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, τον τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, την αναπληρώτρια τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Χαρά Καφαντάρη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής και της ΟΜ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, επισκέφτηκαν το δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση που είχαν με τον δήμαρχο – σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- σημειώθηκε μεγάλη χρονική καθυστέρηση μέχρι την πρώτη επέμβαση στο πύρινο μέτωπο. Παράλληλα, διαπιστώθηκαν και προβλήματα συντονισμού της επιχείρησης.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει σαν να μην είδε τίποτα πέρυσι»

«Δυστυχώς, παρά την περσινή καταστροφή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει σαν να μην είδε τίποτα» ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο Χρήστος Σπίρτζης και πρόσθεσε:

«Σημειώθηκε πολύ μεγάλη καθυστέρηση μίας ώρας από την έναρξη της πυρκαγιάς για να ανταποκριθεί.

Πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί στον δήμο Γλυφάδας. Επικοινωνία, προπαγάνδα και μηδενικό αποτέλεσμα.

Την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος η μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση που μπορεί να γίνει είναι η απομάκρυνση του επιτελικού χάους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, δίπλα στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, τους εθελοντές που έδωσαν τη μάχη μαζί με τα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έκαναν το καθήκον τους.

Έπρεπε από τον Μάιο και νωρίτερα να έχουν γίνει ενέργειες για την πυροπροστία. Ελπίζουμε οι απαραίτητες δράσεις να μην γίνουν μετά από ένα μήνα από το υπερταμείο, με απευθείας αναθέσεις. Πρέπει να σταματήσουν να αξιοποιούν την κλιματική κρίση για να κάνουν δουλίτσες.

Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν έχει κανέναν σοβαρό προγραμματισμό και έχει αφήσει και το περιβάλλον και την πολιτική προστασία στο έλεος των συμφερόντων».

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν έμφαση και στα όσα είπε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού – ο οποίος ανήκει μάλιστα στην ΝΔ – καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση ένα χρόνο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια , είναι απούσα από την περιοχή.

«Πρωθυπουργός της φιέστας και της κοροϊδίας»

«Πέρασε ένας χρόνος από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την Εύβοια και ο κ. Μητσοτάκης που αρέσκεται να κουνάει το δάχτυλο, όχι μόνο δεν έχει προετοιμάσει την περιοχή γι’ αυτό το καλοκαίρι, αλλά δείχνει παντελή αδιαφορία» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζουν :

Ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς σε ομιλία του δήλωσε: “Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι απούσα». Όπως κατήγγειλε ο «γαλάζιος» δήμαρχος, ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς ασθενοφόρα, υποβαθμίζει τα σχολεία της περιοχής και δεν έχει μπει στα ταμεία του δήμου ούτε ένα ευρώ για τα αντιπλημμυρικά έργα”.

Πρόκειται για την απόλυτη αδιαφορία του επιτελικού κράτους. Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι είναι ο πρωθυπουργός της φιέστας και της κοροϊδίας».