Πυρκαγιές: Ξέσπασαν 54 το τελευταίο 24ωρο – Σε αυξημένη επιφυλακή η Πυροσβεστική για τους κεραυνούς

 Πυρκαγιές: Ξέσπασαν 54 το τελευταίο 24ωρο – Σε αυξημένη επιφυλακή η Πυροσβεστική για τους κεραυνούς

Πυρκαγια στους πρόποδες του Υμηττού που ξεκίνησε από την θέση Πουρνάρι στην Α.Γλυφάδα και κατευθύνεται στην Α.Βούλα, όπου εκκενώνονται τα πρώτα σπίτια.Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς η φωτιά κινείται σε δύσβατη ορεινή περιοχή και πνέου ισχυροί άνεμοι, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις φωτιές στην Ελλάδα και την έντονη κεραυνική δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες εστίες.

Δηλώσεις για τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα μας έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Όπως εξήγησε ο κ. Αρτοποιός, η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 157 δασικές πυρκαγιές σε διάστημα τριών ημερών, εκ των οποίων οι 54 εκδηλώθηκαν μόλις το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα ήταν η μόνη από αυτές που προξένησε υλικές ζημιές, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην άμεση παρέμβαση στην Αρτέμιδα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, η οποία απέτρεψε τις καταστροφές.

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες το πυροσβεστικό σώμα με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισε 157 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 54 το τελευταίο 24ωρο. Το Σάββατο το μεσημέρι σε μια δύσκολη πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, με σημείο έναρξης ακριβώς στα όρια των τελευταίων κατοικιών με τη δασική έκταση, προκλήθηκαν υλικές ζημιές», είπε αρχικά.

«Σήμερα στις 12:22 είχαμε μια νέα παρόμοια πυρκαγιά, επίσης στα όρια αστικού ιστού και δασικής έκτασης, στην περιοχή της Αρτέμιδας όπου επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων, η πυρκαγιά αυτή τέθηκε υπό έλεγχο σε χρονικό διάστημα μιας ώρας χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, σημείωσε ακόμα πως η πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή καθώς καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα, η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

«Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα που θα ενταθεί τις επόμενες ώρες κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα. Οι πολυάριθμες καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές που πήραν διαστάσεις όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου που εκδηλώθηκε στις 15:17 και σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε. Επιχειρούν σε αυτή 38 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο με τη συνδρομή υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού, όσο προχωράμε οι πυρκαγιές θα γίνουν περισσότερες. Θέλουμε δίπλα μας τον κάθε πολίτη, γιατί η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική», τόνισε κλείνοντας ο κ. Αρτοποιός