“Ψήνεται” επίδομα καλοκαιριού 200 ευρώ – Τι μελετά η κυβέρνηση

 “Ψήνεται” επίδομα καλοκαιριού 200 ευρώ – Τι μελετά η κυβέρνηση

Ένα έκτακτο επίδομα για το καλοκαίρι, αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε ως «επιταγή ακρίβειας» 200 ευρώ τον περασμένο Απρίλιο εξετάζει τελικά η κυβέρνηση. 

Παρότι ακόμα, ούτε έχει επιβεβαιωθεί ότι θα δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας, ούτε έχει αποσαφηνιστεί αν οι δικαιούχοι θα είναι οι ίδιες κατηγορίες με το Πάσχα 2022, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, άφησε να εννοηθεί ότι θα δοθεί, υπογράμμισε όμως ότι οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση θα γίνει από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Πάντως, αν τελικά αποφασιστεί, θα δοθεί μέσα στον Ιούλιο, αφού οι τιμές καταναλωτή σε πληθώρα προϊόντων θα κινηθούν μέσα στο καλοκαίρι θα θυμίσουν «καύσωνα».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα δοθεί νέα επιταγή ή αν θα γίνει μείωση ΦΠΑ σε κάποια αγαθά, για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια οι καταναλωτές, απάντησε αρχικά: «Το πώς θα μοιραστεί το όποιο δημοσιονομικό περιθώριο θα το κρίνει το οικονομικό επιτελείο όταν θα έχουμε το τελικό νούμερο».

Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μέτρα, διαβεβαίωσε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση θα επιλέξει στοχευμένη στήριξη -δηλαδή σε συγκεκριμένες κατηγορίες πιο ευάλωτων πολιτών- ή γενικό – δηλαδή μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα- ο ίδιος ξεκαθάρισε: