Ηγουμενίτσα: Μπλόκο από το ΚΚΕ σε κομβόι του ΝΑΤΟ

 Ηγουμενίτσα: Μπλόκο από το ΚΚΕ σε κομβόι του ΝΑΤΟ

“Θερμή” υποδοχή επιφύλαξαν μέλη του ΚΚΕ σε οχήματα του ΝΑΤΟ, που έφτασαν στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα epiruspost.gr, το κομβόι με τα 30 περίπου ΝΑΤΟϊκά είχε εισέλθει από τη Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα, κινούνταν στην Εγνατία Οδό με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προκειμένου να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Πρόκειται για στρατιωτικές δυνάμεις που ένα μήνα πριν είχαν κινηθεί και πάλι από την Ιταλία προς τη Βόρεια Μακεδονία, προκειμένου να πάρουν μέρος σε στρατιωτική άσκηση.

Εκεί τους περίμενε η «θερμή» υποδοχή από τα μέλη του ΚΚΕ, που κρατούσαν πανό με το οποίο καλούσαν τους «δολοφόνους του ΝΑΤΟ» να πάνε στα σπίτια τους. Μάλιστα, κατέλαβαν συμβολικά και την Εγνατία, λίγο πριν την είσοδο του λιμανιού.

Ένταση προκλήθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν με σπρέι να γράψουν συνθήματα σε ένα από τα στρατιωτικά οχήματα. Εκεί, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που τα συνόδευαν.

Μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα, αποχώρησαν και τα στρατιωτικά οχήματα εισήλθαν στο λιμάνι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Επικράτησε ένταση, όταν μέλος της ομάδας, που διαμαρτύρονταν αποπειράθηκε να βάψει με κόκκινο χρώμα στρατιωτικό όχημα, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι αστυνομικοί, που συνόδευαν το κομβόι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Λίγα λεπτά αργότερα οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν και τα περίπου 30 στρατιωτικά οχήματα, στην πλειονότητά τους βρετανικά, αναχώρησαν για Ιταλία.