ΔΕΗ: Ένα με το μέλλον και την κοινωνία

 ΔΕΗ: Ένα με το μέλλον και την κοινωνία

Με βασική προτεραιότητα την κοινωνική ευημερία και τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης και αμοιβαίου οφέλου με του πολίτες, η ΔΕΗ επιδιώκει μέσα από τη δράση της να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μια σειρά από προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου.

Για τον λόγο αυτό, γίνεται ένα με τον ανθρώπο και δεσμεύεται να αξιοποιεί διαχρονικά κάθε πόρο τη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωση , σχεδιάζοντα ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Ένα με την κοινωνία                           

Τον Μάρτιο του 2021, μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Θεσσαλία, η ΔΕΗ ανέλαβε την ανοικοδόμηση τριών σχολείων στην Ελασσόνα και τον Τύρναβο.

Στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την άμεση ανασυγκρότηση και αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, χορηγώντας ποσό ύψου 3.000.000€

για την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, σε περιοχή έκταση 34.866 στρεμμάτων.

Συνεχίζει να επιδεικνύει υψηλό αίσθημα ευθύνη ανταποκρινόμενη στο αίτημα των τοπικών φορέων για την αποκατάσταση των περιοχών τη Αρχαία Ολυμπία , για τη φύτευση 80.000 νέων δεντρυλλίων ελιά , τη μεταφορά και παράδοσή του στις κοινότητες .

Ένα με τους πολίτες                             

Κατά τη διάρκεια τη  υγειονομική  κρίση , η ΔΕΗ ενίσχυσε την αδιάκοπη εξυπηρέτηση των πελατών τη  με:

  • Δωρεάν αριθμό τηλεφωνική  εξυπηρέτηση : 800-900-1000.
  • 24ωρη λειτουργία Αυτόματη  Ψηφιακή  Βοηθού μέσω του dei.gr, του Facebook και του Viber.
  • Δυνατότητα προγραμματισμένου ραντεβού σε 74 καταστήματα και διεύρυνση ωραρίου έως  τις 20.00 σε 38 καταστήματα.
  • Εφαρμογή έκτακτων μέτρων οικονομική ελάφρυνση : δωρεάν πάγιο, εκπτώσει και διεύρυνση ωραρίου τηλεφωνική εξυπηρέτηση .

Η ΔΕΗ, μέσω του Project Paralies, έχει υιοθετήσει τις παραλίες Μπλε Λιμανάκι στη Ραφήνα και Αγ. Νικολάου (Φίλιππα ) στην Αρτέμιδα, αναλαμβάνοντα τον καθαρισμό του αλλά και την τοποθέτηση ειδικών κάδων χωριστή συλλογή απορριμμάτων. Ενδεικτικά, από την 1η Αυγούστου μέχρι τι 15 Σεπτεμβρίου, συλλέχθηκαν συνολικά 8.213 αποτσίγαρα, 6.649 πλαστικά κομματάκια και 1.851 καλαμάκια.

Ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των αλιέων τη Αμοργού, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τι ακτέ και τι θάλασσε του νησιού. Άλλη μία δράση με στόχο την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών για την αντιμετώπιση τη ολοένα αυξανόμενη ρύπανση των ακτών από πλαστικά και τη υπεραλίευση στο Αιγαίο.

Ένα με τους  εργαζομένους               

Με την εξέλιξη της πανδημίας  , πρώτη στην Ελλάδα, θέσπισε μέσω της  συλλογικής  σύμβασης , το καθεστώς της τηλεργασίας.

Τον Απρίλιο του 2021, προχώρησε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασία με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδο ,

για την ενίσχυση της ακεραιότητας  και την προαγωγή της  εταιρικής  πολιτικής  κατά της  διαφθοράς .

Ένα με τα παιδιά                                  

Τα Χριστούγεννα του 2021, με την ενέργεια “Ένα με τα παιδιά”, προχώρησε σε δωρεά 1 εκ. € σε εννέα σωματεία για τα παιδιά: Δεσμό , ΕΛΕΠΑΠ, Ελίζα, Κιβωτό του Κόσμου, Μαζί για το Παιδί, Make a Wish, ΠΑΑΠΑΒ, Παιδικά Χωριά SOS και Χαμόγελο του Παιδιού.

Ένα με το πράσινο μέλλον           

Συνεχίζει καθημερινά να συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντο , αλλά και στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων. Με την πολυετή δράση και εμπειρία που διαθέτει πλέον στην προστασία και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντο , στηρίζει τι πυρόπληκτε περιοχέ τη Βόρεια Εύβοια με δράσει βιώσιμη ανάπτυξη και, πάνω από όλα, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ένα με τον πολιτισμό                         

Η ΔΕΗ έφερε στο φω το 9ο από τα 10 σωζόμενα αντίτυπα του ιστορικού χάρτη υΓεωγραφικό Πίνακα τη Ελλάδα ρ του Άνθιμου Γαζή (εκδ. 1810), συμμετέχοντα στην πρωτοβουλία µΨηφιακό Αρχείο 1821ε με στόχο την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού και την ανάδειξη τη πολιτιστική μα κληρονομιά .