Ελπίδες στον τουρισμό για τη συνεχιζόμενη ακρίβεια – Κυβερνητικές πηγές για δημοσκοπήσεις: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΙΝΑΛ κερδίζουν από την κυβερνητική φθορά

 Ελπίδες στον τουρισμό για τη συνεχιζόμενη ακρίβεια – Κυβερνητικές πηγές για δημοσκοπήσεις: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΙΝΑΛ κερδίζουν από την κυβερνητική φθορά

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου που βλέπει την ακρίβεια να πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά και να προκαλεί φθορά στην κυβέρνηση. Και παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αρχή της διακυβέρνησης της έχει αντιμετωπίσει σειρά από πρωτοφανείς κρίσεις, εντούτοις η ακρίβεια είναι εκείνη που δείχνει να επηρεάζει δημοσκοπικά την κυβέρνηση, καθώς καταγράφεται πτώση σε όλες τις μετρήσεις.

Της Άννας Καραβοκύρη

Ωστόσο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως ακόμα και τώρα που η κυβέρνηση διανύει μια πολύ δύσκολη στιγμή και φαίνεται να χάνει δημοσκοπικά κανείς από τα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα δεν κερδίζει.

  • « Σε όλες τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΙΝΑΛ κερδίζουν από την κυβερνητική φθορά. Μάλιστα, σε ορισμένες μετρήσεις η δυναμική του Νίκου Ανδρουλάκη καταγράφει οριακή κάμψη» λένε κυβερνητικές πηγές.

Παραπέμπουν δε στην τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33.8% έναντι 21.9% του Αλέξη Τσίπρα θεωρείται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα θέματα ακρίβειας. Επίσης, με βάση την δημοσκόπηση ο Κ. Μητσοτάκης υπερτερεί του Α. Τσίπρα με 40.1% έναντι 17.7% στο ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα διεθνή και οικονομικά προβλήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους δύο δισ. ευρώ, ώστε να συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη στήριξη των πολιτών.

Πρόσθεσε δε ότι «έχουμε γνώση της κατάστασης και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και παλεύουμε να βρούμε λύσεις. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια».

  •  «Η αλήθεια δεν πρέπει να κρύβεται και κάθε κόμμα και πολιτικός κρίνεται από πόση αλήθεια μπορεί να αντέξει», υπογράμμισε. Ωστόσο, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι εθνικοί πόροι δεν επαρκούν για να μπορέσει να αναχαιτιστεί η λαίλαπα των ανατιμήσεων, από τη στιγμή μάλιστα που θα πρέπει να τηρηθούν και οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Βασικός στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα μέσω της μείωσης των φόρων και των επιδοτήσεων, ώστε να μετριάσει όσο το δυνατόν τις αντιδράσεις των πολιτών.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπου η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως η τουριστική σεζόν θα μπορέσει να μετριάσει τις οικονομικές απώλειες και να τονώσει την ελληνική οικονομία. Εκτιμούν ότι η εκταμίευση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το φθινόπωρο θα συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να αναστραφεί το αρνητικό που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της ακρίβειας και των συνεχόμενων ανατιμήσεων στην αγορά.

Σχετικά Άρθρα