Νέο δραματικό μήνυμα Ζελένσκι: “Κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τους δικούς μας”

 Νέο δραματικό μήνυμα Ζελένσκι: “Κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τους δικούς μας”

Νέο μήνυμα έστειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ μαίνεται η ρωσική επίθεση στη χώρα του. Με αφορμή την Ημέρα του Εθελοντισμού, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι όλοι οι Ουκρανοί είναι εθελοντές και ότι “ενωνόμαστε, κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τους δικούς μας”.

“Σήμερα γιορτάζουμε ουσιαστικά την ουκρανική γιορτή μας, την Ημέρα Εθελοντισμού. Είναι η ικανότητά μας να ενωνόμαστε άμεσα, κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών, να βρίσκουμε μία κοινή γλώσσα, να πολεμάμε μαζί, να δημιουργούμε τον χαρακτήρα μας. Ουκρανικός χαρακτήρας. Δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε ο ένας τον άλλον στη καθημερινή μας ζωή. Συμφωνώ, αυτό μας συμβαίνει και συνέβη. Αλλά, όταν βλέπουμε μια απειλή για τη ζωή μας, το πνεύμα μας, όταν βλέπουμε μία απειλή για την Ουκρανία, το κράτος μας, δεν διστάζουμε ούτε ένα λεπτό, εάν είμαστε Ουκρανοί. Ενωνόμαστε, κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τους δικούς μας”, είπε ο Ζελένσκι σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το interfax, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι οι Ουκρανοί δεν χρειάζεται να πειστούν, ώστε να γίνουν εθελοντές. “Η Ουκρανία για εμάς δεν είναι απλώς ένα έδαφος, όπως και για τους κατακτητές. Δεν διακρίνουν τίποτα εδώ, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Γι’ αυτό όλα είναι απλώς στόχος γι’ αυτούς. Η Ουκρανία για εμάς είναι εκατομμύρια ευτυχισμένες στιγμές, εγγενή σύμβολα, αξιομνημόνευτα μέρη. Νιώθουμε αυτή τη γη. Η Ουκρανία για εμάς είναι η ζωή μας, και ως εκ τούτου εκατομμύρια άνθρωποι σηκώθηκαν για να υπερασπιστούν το κράτος μας, σήμερα. Επομένως, σήμερα, είμαστε όλοι εθελοντές. Όλοι όσοι προστατεύουν την Ουκρανία, τα παιδιά μας, που προστατεύουν το μέλλον μας. Όλοι όσοι αισθάνονται αυτό το δωρεάν κάλεσμα. Κάλεσμα για υπεράσπιση της Ουκρανίας…”, πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε, επίσης, σε όλους όσους εμπλέκονται στην υπεράσπιση του κράτους, στον στρατό, τους δημοσιογράφους, τους εκπροσώπους της εδαφικής άμυνας και των επιχειρήσεων, τους διπλωμάτες, τους γιατρούς και άλλους.

“Είμαι ευγνώμων σε όλους. Και σας συγχαίρω ειλικρινά. Σε καθέναν από τους εθελοντές. Σε όλους όσοι εργάζονται μαζί για τη νίκη”, είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι ήταν η ισχυρή υποστήριξη του λαού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Το ειλικρινές εθελοντικό κίνημα, η μαζική είσοδος πολιτών στην εδαφική άμυνα και η αλληλεγγύη όλων των Ουκρανών είναι η βάση για τη νίκη και την απελευθέρωση της χώρας.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος ακύρωσε την σημερινή του ομιλία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, λόγω “πολύ επείγουσας, απρόβλεπτης κατάστασης”.

Σχετικά Άρθρα