Μπάιντεν: Εγκρίνει νέο πακέτο 200 δισ. για την άμυνα της Ουκρανίας

 Μπάιντεν: Εγκρίνει νέο πακέτο 200 δισ. για την άμυνα της Ουκρανίας

Πακέτο 200 εκατ. δολαρίων για όπλα και στρατιωτική εκπαίδευση ενέκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι σφοδροί βομβαρδισμοί των ρωσικών δυνάμεων θέτουν σε κίνδυνο τις απόπειρες εκκένωσης, μετέδωσε το Reuters.

Η απόφαση αυτή ανεβάζει τη συνολική αμερικανική βοήθεια για την ασφάλεια που δόθηκε στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο σε 1,2 δισ. δολάρια, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Σε υπόμνημα προς τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο Μπάιντεν έδωσε εντολή να διατεθούν για την άμυνα της Ουκρανίας έως και 200 εκατ. δολάρια που διατέθηκαν μέσω του νόμου περί εξωτερικής βοήθειας.

Τα κονδύλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όπλα και άλλα αμυντικά είδη από το απόθεμα του Υπουργείου Άμυνας, καθώς και για στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση για να βοηθηθεί η Ουκρανία.

Τα νέα κονδύλια έρχονται λίγες ημέρες αφότου το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε ένα πακέτο 13,6 δισ. δολαρίων σε επείγουσα βοήθεια για την Ουκρανία ως μέρος ενός συνολικού πακέτου ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά Άρθρα