Μπουρλά: Έρχεται εμβόλιο της Pfizer για όλες τις μεταλλάξεις της Covid-19

 Μπουρλά: Έρχεται εμβόλιο της Pfizer για όλες τις μεταλλάξεις της Covid-19

Η Pfizer θα υποβάλει, σύντομα, στoν Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), στοιχεία για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ παράλληλα ετοιμάζει ένα νέο εμβόλιο, το οποίο θα προστατεύει από όλες τις μεταλλάξεις του ιού, όπως δήλωσε ο CEO της φαρμακοβιομηχανίας, Αλμπερτ Μπουρλά, στο CNBC.

«Θεωρώ ότι θα υποβάλουμε στον FDA σημαντική πρόοδο σχετικά με την αναγκαιότητα της τέταρτης δόσης. Ο Οργανισμός – και εν συνεχεία το CDC – πρέπει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα», είπε. «Σαφώς υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί η ανοσολογική απόκριση, όσο η Όμικρον δεν υποχωρεί».

«Κατασκευάζουμε ένα εμβόλιο που καλύπτει την Όμικρον και όλες τις άλλες μεταλλάξεις της Covid-19. Πραγματοποιούνται πολλές δοκιμές αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε νεότερα», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε αισιόδοξος.

Η είδηση του Άλμπερτ Μπουρλά έρχεται ακριβώς δύο χρόνια μετά την κήρυξη της πανδημίας της νόσου Covid-19 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 11 Μαρτίου 2020.

Από τότε, περίπου το 81,4% του αμερικανικού πληθυσμού ηλικίας πέντε ετών και άνω έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου Pfizer, Moderna ή Johnson & Johnson, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο Μπουρλά δήλωσε ότι παραμένει σε εγρήγορση για τη δημιουργία πιο αποτελεσματικών εμβολίων. Η Pfizer, συμπλήρωσε, εργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίου που θα αποτρέπει εν γένει τη μόλυνση, πέρα από τον βασικό στόχο της πρόληψης νοσηλειών και σοβαρών κρουσμάτων. Η παραγωγή εμβολίων μεγάλης διάρκειας, κατέληξε, αποτελεί προτεραιότητα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε εμβόλια κάθε πέντε ή έξι μήνες».

Σχετικά Άρθρα