Ρωσία: Η Δούμα εισήγαγε τροποποιήσεις για φυλάκιση έως και 15 έτη για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον πόλεμο

 Ρωσία: Η Δούμα εισήγαγε τροποποιήσεις για φυλάκιση έως και 15 έτη για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον πόλεμο

Η Κρατική Δούμα της Ρωσίας εισήγαγε τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με την ευθύνη για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις ενέργειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιτροπής της Δούμας για την ασφάλεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, Βασίλι Πισκάρεφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Meduza επικαλούμενο το TASS.

Το πρώτο μέρος, το οποίο είναι γενικό, αφορά την κατασκευή τέτοιων ειδήσεων και τη διανομή τους και προβλέπει ποινή φυλάκισης έως τρία έτη.

Αν η δραστηριότητα ασκείται με χρήση επίσημης θέσης, σε ομάδα ή οργανωμένη ομάδα προσώπων, με χρήση του διαδικτύου και άλλων δυνατοτήτων ευρείας διανομής, τότε η ποινή θα είναι υψηλότερη, από πέντε έως δέκα έτη φυλάκισης.

Αν το άτομο που διαδίδει τις “ψευδείς ειδήσεις” γνωρίζει ότι είναι ψευδείς και ότι en;exoyn κοινωνικά επικίνδυνες συνέπειες, τότε η ποινή είναι έως και 15 χρόνια φυλάκιση.

Ο Πισκάρεφ δήλωσε ότι η σύνταξη των τροπολογιών εγκρίθηκε από τον πρόεδρο της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν. Το έγγραφο αναμένεται να εγκριθεί στις επόμενες συνεδριάσεις της Δούμας, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 4, 9 και 10 Μαρτίου, ανέφερε το TASS.

Σχετικά Άρθρα