Αρχισε η εκκένωση του Προξενείου στη Μαριούπολη – Οι πρώτες εναέριες εικόνες από τη βομβαρδισμένη πόλη (vid)

 Αρχισε η εκκένωση του Προξενείου στη Μαριούπολη – Οι πρώτες εναέριες εικόνες από τη βομβαρδισμένη πόλη (vid)

Αρχισε η εκκένωση μέρους του προσωπικού του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης, καθώς και Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η πομπή αυτοκινήτων, υπό τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, αναχώρησε οδικώς από τη Μαριούπολη.

Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, θα παραμείνει στην πόλη, καθώς το γενικό προξενείο θα συνεχίσει να λειτουργεί. Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί από Μαριούπολη προς Ζαπορίζια και από εκεί εν συνεχεία προς τα σύνορα με τη Μολδαβία.

Οκτώ λεπτά μετά τις 11 ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή με Έλληνες δημοσιογράφους. Η απόσταση που θα διανύσουν είναι πολύ μεγάλη, σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα και στόχος είναι να γίνει η μετακίνηση όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, λίγο νωρίτερα η κα Νίνα Τοπάλοβα είπε ότι “περίπου 20 αυτοκίνητα περιμένουν να φύγουν από τη Μαριούπολη, καθώς μας το επέτρεψε η ρωσική πλευρά”.

Σύμφωνα με την ίδια, “περιμένουμε να φύγουμε”.

Εικόνες από τη Μαριούπολη

Συγκλονίζουν οι πρώτες εναέριες εικόνες από τη βομβαρδισμένη Μαριούπολη. Τις εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με τον δημοτικό συμβούλιο, η Μαριούπολη δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Σχετικά Άρθρα