Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος – Εμπάργκο σε τέσσερις μεγάλες ρωσικές τράπεζες

 Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος – Εμπάργκο σε τέσσερις μεγάλες ρωσικές τράπεζες

Νέες σκληρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στο διάγγελμά του στο φόντο της σημερινής (Πέμπτη, 24/2) ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος αμφισβήτησε τις ρωσικές δικαιολογίες για την εξαπόλυση της στρατιωτικής επιχείρησης ευρείας κλίμακας στην Ουκρανία. Τόνισε δε ότι ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος προσθέτοντας πως προχωρά στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας ώστε να μεγιστοποιηθούν οι επιπτώσεις μακροπρόθεσμα.

Οι κυρώσεις αφορούν την επιβολή εμπάργκο σε άλλες τέσσερις μεγάλες ρωσικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ρωσική Ομοσπονδία που έχει δραστηριότητες και στις ΗΠΑ.

Επανέλαβε πως οι ΗΠΑ δεν πράττουν μόνες τους αλλά σε συνεννόηση με τους συμμάχους τους στο G7 και αλλού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων σε συνεννόηση πάντα με τους συμμάχους τους θα φανούν σε βάθος χρόνου σε διάφορους τομείς της ρωσικής οικονομίας, όπως οι τεχνολογίες αιχμής.

Ανακοίνωσε επίσης μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας εταίρων και συμμάχων των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ κυρίως αυτών που είναι στην Ανατολική Ευρώπη εν αναμονή της αυριανής συνόδου κορυφής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Διαβεβαίωσε τέλος πως οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε ίντσα εδάφους συμμαχικών χωρών στο ΝΑΤΟ. Αναφέρθηκε επίσης και στο άρθρο 5 συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντάς τον τον πιο ισχυρό στρατιωτικό συνασπισμό στη σύγχρονη εταιρία.

Σχετικά Άρθρα