UEFA: ‘Ανω-κάτω Champions Leaque και Europa Leaque λόγω Ουκρανικού- Πως αλλάζουν αγώνες και τελικός

 UEFA: ‘Ανω-κάτω Champions Leaque και Europa Leaque λόγω Ουκρανικού- Πως αλλάζουν αγώνες και τελικός

Η UEFA είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αλλάξει τον τελικό του Champions League αυτής της σεζόν από την Αγία Πετρούπολη εν μέσω της κρίσης Ουκρανίας-Ρωσίας.

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμένεται να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως απάντηση στην κίνηση αυτή.

Και σε αυτό το πλαίσιο, η UEFA θεωρείται ότι είναι πολύ απίθανο να επιχειρήσει να φιλοξενήσει το παιχνίδι στη Ρωσία.

Η πρώην υπουργός Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Τρέισι Κράουτς, δήλωσε στο BBC Sport ότι η UEFA θα πρέπει να μετακινήσει τον τελικό «αμέσως».

Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αξιολογεί την όλη κατάσταση πριν αποφασίσει για το θέμα, αλλά πρόκειται να αναζητήσει νέο χώρο σε σύντομο χρονικό διάστημα για τρίτη συνεχή χρονιά. Οι δύο τελευταίοι τελικοί του Champions League έγιναν στην Πορτογαλία λόγω ζητημάτων που σχετίζονται με τον Covid-19.

Το BBC Sport αναφέρει ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Μαΐου, κάτι που είναι πιθανό να αποκλείσει το Γουέμπλεϊ ως οικοδεσπότης, καθώς οι τελικοί των πλέι οφ της League Two και του Πρωταθλήματος πρόκειται να διεξαχθούν στο στάδιο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η UEFA βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ντιναμό Κιέβου και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την ισοβαθμία των 16 του Youth League που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας στις 2 Μαρτίου.

Άλλα παιχνίδια αγώνων της UEFA μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμη. Δεν υπάρχουν ομάδες από την Ουκρανία σε καμία άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση αυτή τη σεζόν, αλλά η ρωσική Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης εξακολουθεί να είναι στο Europa League και πρόκειται να παίξει τον δεύτερο αγώνα του γύρου των πλέι οφ με τη Ρεάλ Μπέτις στην Ισπανία την Πέμπτη. Η Ζενίτ έχασε την εντός έδρας αναμέτρηση με 3-2.

Σε διεθνές επίπεδο, η Ρωσία έχει προγραμματιστεί να υποδεχθεί την Πολωνία στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 24 Μαρτίου και – εάν κερδίσει – θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία ή την Τσεχία στις 29 Μαρτίου.

Η Ουκρανία είναι επίσης στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και επισκέπτεται τη Σκωτία και στη συνέχεια είτε την Ουαλία είτε την Αυστρία στην προσπάθειά της να προκριθεί στο τουρνουά του Κατάρ.

Οι εντάσεις στην περιοχή έχουν κλιμακωθεί περαιτέρω αυτή την εβδομάδα, καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε στρατεύματα σε δύο περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, αφού τις αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη.

«Δεδομένης της βρετανικής και ευρωπαϊκής καταδίκης της ρωσικής δράσης στην Ουκρανία, η UEFA θα πρέπει να μετακινήσει αμέσως τον τελικό του Champions League από το στάδιο της Gazprom», πρόσθεσε ο Crouch.

«Η απαγόρευση των πολιτικών και αξιωματούχων να ταξιδεύουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που φιλοξενείται από τη Ρωσία ήταν ένα απαλό μήνυμα προς τον Πρόεδρο Πούτιν που δεν έκανε καμία σημαντική διαφορά – επομένως η UEFA πρέπει να λάβει μια πολύ πιο ισχυρή στάση, κυρίως για να διασφαλίσει την ασφάλεια των ταξιδιωτών φιλάθλων».

Πηγή: BBC

Σχετικά Άρθρα