Πολιτικές εξελίξεις: Έναυσμα ακραίας πόλωσης υπό τη σκιά της ακρίβειας και των αγροτικών κινητοποιήσεων

 Πολιτικές εξελίξεις: Έναυσμα ακραίας πόλωσης υπό τη σκιά της ακρίβειας και των αγροτικών κινητοποιήσεων

Σε διακεκαυμένη πολιτικά ζώνη εισέρχεται η πολιτική ζωή μετά τη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου στον απόηχο της κριτικής του για τη Novartis και την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί λαϊκισμού, η επαναφορά κλίματος πόλωσης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και η σκλήρυνση των διλημμάτων απέναντι στους πολίτες όπως ερμηνεύεται η αποστροφή του για την πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτές οι κυβερνήσεις γίνονται πολύ επικίνδυνες και μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και για τη δημοκρατία αν επικρατήσουν για δεύτερη φορά σε εκλογές».

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο δρόμος προς το γαλάζιο συνέδριο στις αρχές Μαΐου, που για πολλούς πολιτικούς παρατηρητές θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοθεί σημαντική πολιτική ώθηση για όποιες αποφάσεις κυοφορεί -αν κυοφορούνται άμεσα -ο Πρωθυπουργός, δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

  • Εν μέσω καυτών κοινωνικών μετώπων όπως είναι η ακρίβεια και οι κινητοποιήσεις των αγροτών, δεν δημιουργείται καθόλου ευνοϊκό τερέν για την κυβέρνηση με δεδομένο ότι οι πολίτες νιώθουν την πίεση στον οικογενειακό προϋπολογισμό και όπως η υπερφορολόγηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμβλύνθηκε ως αποτύπωμα στους ψηφοφόρους από τα κατά καιρούς κοινωνικά μερίσματα προς τα χαμηλά εισοδήματα, ο φόβος να επικρατήσει μια αντίστοιχη λογική στους πολίτες θεωρείται υπαρκτός στην κυβέρνηση.

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης εύλογα επενδύουν στην αγωνία των πολιτών για τα οικονομικά θέματα και απέναντι σε αυτό πολιτικά στο Μέγαρο Μαξίμου θα επενδύσουν σε πιο σκληρά πολιτικά διλήμματα και θα στοχεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, ανευθυνότητα και ασυνέπεια.

Με φόντο τα παραπάνω, στην κυβέρνηση ξεχώριζαν αποστροφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την συνέντευξη του στην Καθημερινή.

  • «Ο πρωταγωνιστής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, με αβρότητα έσφαξε τον Αλέξη Τσίπρα αποδομώντας την επιχειρηματολογία ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γοητεύει πολιτικά τους ψηφοφόρους και όχι συνολικά το κόμμα» σχολίαζε συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα