“Γραμμή άμυνας” Μαξίμου στο εκρηκτικό μίγμα ακρίβειας και αγροτικών κινητοποιήσεων – Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχουν “λεφτόδεντρα”

 “Γραμμή άμυνας” Μαξίμου στο εκρηκτικό μίγμα ακρίβειας και αγροτικών κινητοποιήσεων – Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχουν “λεφτόδεντρα”

Η ακρίβεια, οι αντιδράσεις των νοικοκυριών και οι κινητοποιήσεις των αγροτών δημιουργούν μια τεταμένη πολιτική ατμόσφαιρα τοποθετώντας την κυβέρνηση σε θέση αμυνόμενου.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η δεινή κατάσταση στην οποία περιέρχονται πολλά νοικοκυριά αλλά και η κυβερνητική αδυναμία να γίνουν θεαματικές οικονομικές κινήσεις ανακούφισης όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά ή το πάγωμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, όπως έγινε κατά την περίοδο της πανδημίας με την αξιοποίηση πολλών κοινοτικών προγραμμάτων και τις μη επιστρεπτέες προκαταβολές, μετεξελίσσονται σε αχίλλειο πτέρνα στην κυβερνητική παρουσία.

  • «Δυστυχώς η δημόσια συζήτηση γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν εξαγγέλλεται ένα μέτρο, θεωρείται απολύτως δεδομένο και αμέσως ξεκινάει η συζήτηση για το επόμενο, λες και υπάρχουν «λεφτόδενδρα»  και είναι απλώς ζήτημα πολιτικής βούλησης το διαρκές μοίρασμα επιδομάτων» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές στον απόηχο και της προαναγγελίας της καταβολής νέου επιδόματος σε κατηγορίες οικονομικά ευάλωτων προς το Πάσχα.

Η Κυβέρνηση, όπως ξεκαθαρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, τα όποια μέτρα θα τα πάρει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία και να μην υπονομευθεί η αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Το τελευταίο γίνεται και η σημαία του τρόπου που θα πολιτευτεί το κυβερνών κόμμα απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υιοθετήσουν την επιδοματική τακτική της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

  • Δεν πρέπει εξάλλου να περνά απαρατήρητο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να αποδομήσει την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κοντά στους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, πριν καν αυτή πραγματοποιηθεί.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να θυμίσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαινε στα τρακτέρ πριν αναλάβει την διακυβέρνηση το 2015 για να τον ταυτίσει με παλαιοκομματικές ξεπερασμένες μεθόδους άσκησης πολιτικής.

Σχετικά Άρθρα