Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση – Είναι στο dna σας, θεωρείτε το κράτος τσιφλίκι σας, αυτή είναι λογική σας (vid)

 Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση – Είναι στο dna σας, θεωρείτε το κράτος τσιφλίκι σας, αυτή είναι λογική σας (vid)

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για την ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ. «Και 15 χρόνια και 30 χρόνια και σήμερα, τα ίδια κάνετε, είναι στο dna σας, θεωρείτε το κράτος τσιφλίκι σας, αυτή είναι λογική σας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Θα ζητήσετε συγγνώμη στον ελληνικό λαό;»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέκινησε την παρέμβασή του αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες του Κωστή Χατζηδάκη στη Βουλή.

«Όταν όλοι γνώριζαν ότι έρχεται η ενεργειακή κρίση μετά την πανδημία, λέγατε τον Δεκέμβρης του 2020 ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος για τους καταναλωτές. Δηλώνατε κατηγορηματικά ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στη ΔΕΗ. Αυτά δηλώνατε. Δεν αισθάνεστε να ζητήσετε συγγνώμη στον ελληνικό λαό; Αν δεν αισθάνεστε την ανάγκη να δώσετε εξηγήσεις για τα όσα δηλώνατε ενώ ξέρατε τι θα έρθει, τώρα δεν αισθάνεστε άσχημα;» σημείωσε απευθυνόμενος στον Κωστή Χατζηδάκη.

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει μία μόνο πολιτική, και με το νομοσχέδιο αυτό ανοίγει την «κερκόπορτα για την επέλαση του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο», δίνοντας «διαβατήριο στο μεγάλο φαγοπότι του γαλάζιου στρατού των ελίτ μέσα στο κράτος».

Αναφέρθηκε στην εν γένει κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, θύμισε ότι παρά την προεκλογική της υπόσχεση για το αντίθετο, δεν διατήρησε το μέτρο της 13η σύνταξης, αλλά αντίθετα, τα χρήματα αυτά «τα ρίξατε στη μαύρη τρύπα ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης» που θα κοστίσει τεράστια ποσά που προέρχονται από τους Έλληνες φορολογούμενους.

Σχετικά Άρθρα