“Ήταν λάθος μου, το έκανα από φτώχεια”- Η συγκλονιστική μαρτυρία της ηλικιωμένης που έκλεψε λίγα τρόφιμα

 “Ήταν λάθος μου, το έκανα από φτώχεια”- Η συγκλονιστική μαρτυρία της ηλικιωμένης που έκλεψε λίγα τρόφιμα

Ήταν λάθος μου. Έχω μετανιώσει. Το έκανα από φτώχεια». Αυτά ήταν τα λόγια που είπε η γιαγιά που έκλεψε λίγα τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στην Πετρούπολη, γιατί δεν είχε χρήματα να τα αγοράσει.

Η ιστορία της, μάλιστα, έχει συγκινήσει, καθώς η 70χρονη γιαγιά, όπως είπε στο Star, δεν ήθελε να κλέψει και το έχει μετανιώσει. «Ήταν λάθος μου, έχω μετανιώσει. Δεν ήμουν ο εαυτός μου εκείνη τη στιγμή. Δεν μπορώ και εγώ η ίδια να πιστέψω πώς έγινε. Έχω βοηθήσει πολύ κόσμο στη ζωή μου και τώρα βρέθηκα σε αυτή τη θέση», ανέφερε η ηλικιωμένη.

Η 70χρονη γιαγιά έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30 με 40 ευρώ το περασμένο Σάββατο. Όταν εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ, οι πελάτες αντέδρασαν ζητώντας να μην πάει στο αυτόφωρο, ωστόσο ο προϊστάμενος είπε ότι έχει πολύ αυστηρές εντολές και κάλεσε τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τη γιαγιά στο αστυνομικό τμήμα, όπου φέρεται να είπε ότι «από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά». Ανέφερε ακόμα ότι έχει στεγαστικό δάνειο και ρύθμιση δανείου πολύ μεγάλη καθώς και ότι με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν με την ιστορία της. Γείτονες της 70χρονης γιαγιάς πήγαν στο σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση, ωστόσο η επιχείρηση αρχικά αρνήθηκε, λέγοντας γιατί είναι πολιτική της να μην αποσύρει τέτοιου είδους μηνύσεις.

Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος για την κίνησή τους να ζητήσουν να μην γίνει μήνυση εναντίον της γιαγιάς που αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στην δυτική Αττική.

Τελικά, η δίωξη δεν προχώρησε μετά την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα