Οι δημοσκοπήσεις βγάζουν εσπευσμένα από το… συρτάρι το έκτακτο επίδομα – Αναμένεται πριν από το Πάσχα, ποια είναι τα κριτήρια

 Οι δημοσκοπήσεις βγάζουν εσπευσμένα από το… συρτάρι το έκτακτο επίδομα – Αναμένεται πριν από το Πάσχα, ποια είναι τα κριτήρια

1,1% έχασε η ΝΔ μέσα σε είκοσι ημέρες από την δύναμη της στην πρόθεση ψήφου όπως την είχε καταγράψει η εταιρεία Marc. Στην δημοσκόπηση που πρόβαλε χθες ο ΑΝΤ1, η ΝΔ παραμένει πρώτη με 31,5% ενώ συγκέντρωνε 32,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 21% αυξάνοντας κατά 0,8% το ποσοστό του.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η ψαλίδα μεταξύ τους μειώνεται στις 10,5 μονάδες. Ο αντίκτυπος της ακρίβειας και ο απόηχος της διαχείρισης του χιονιά ήταν βαρύς και το καμπανάκι που ήχησε στα κυβερνητικά στελέχη ήταν η συντριπτική υπερίσχυση στο ζύγι των πολιτών των ανατιμήσεων και του κύματος ακρίβειας, ενός προβλήματος που δεν επιλύεται ούτε ανακουφίζεται εύκολα και θα έχουν μπροστά τους για καιρό ακόμη.

Είναι ενδεικτικό ότι η ακρίβεια ανησυχεί 1 στους 2 πολίτες και η πανδημία αντιθέτως έχει υποχωρήσει σε επίπεδο ενδιαφέροντος και ανησυχίας των ερωτώμενων της δημοσκόπησης της Marc στο 24,2%.

Γι’ αυτό και στελέχη της λαϊκής Δεξιάς όπως ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ζητούν πρόσθετη ενίσχυση του εισοδήματος με επιπλέον μείωση ασφαλιστικών εισφορών και φόρων.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδειξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι δεν παραγνωρίζει την λαϊκή δυσαρέσκεια.

  • «Έχω μπόλικη συναίσθηση τι σημαίνει να παίρνεις ένα λογαριασμό της ΔΕΗ ο οποίος σου σηκώνει τα μαλλιά στον αέραΚάναμε μία σημαντική προσπάθεια στήριξης, η οποία βεβαιώς δεν μπόρεσε να εξαλείψει το ύψος των τιμών. Θα προχωρήσουμε σε στοχευμένες ενέργειες, ιδίως για τους ευάλωτους, όχι για όλους, όχι οριζόντια» επισήμανε δείχνοντας την κατεύθυνση που θα θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Υπό αυτό το πρίσμα ξαναβγήκαν από το συρτάρι τα σχέδια για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε ευάλωτα νοικοκυριά και ανέργους εμπροσθοβαρώς.

Δηλαδή να μην περιμένουν το Πάσχα αλλά ακόμη και μέσα στον Μάρτιο να δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα μιας και τα μαντάτα ήταν μαύρα από το πεδίο του πληθωρισμού, που κινήθηκε στο 6,2%.

Το έκτακτο επίδομα φαίνεται ότι θα δοθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και αρχική φιλοδοξία είναι να καλύψει άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Όλα όμως θα κριθούν από το πόσο δημοσιονομικό χώρο θα εξασφαλίσει το οικονομικό επιτελείο που ήδη επεξεργάζεται τα εναλλακτικά σενάρια δικαιούχων και ύψους του βοηθήματος.

Σχετικά Άρθρα