Ο εισαγγελέας ζητά παραπομπή του Στ. Παναγιωτόπουλου για κακούργημα

 Ο εισαγγελέας  ζητά παραπομπή του Στ. Παναγιωτόπουλου για κακούργημα

Την παραπομπή του τηλεπαρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου σε νέα δίκη για κακούργημα ζητεί ο εισαγγελέας, που άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης πουν τον καταδίκασε, την περασμένη εβδομάδα, σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το σκεπτικό της ασκηθείσας έφεσης, έκρινε ότι η κατηγορία της «παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατ΄ εξακολούθηση» για την οποία καταδικάστηκε ο 59χρονος τηλεπαρουσιαστής θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο. 

Σχετική πρόταση είχε διατυπώσει και η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που όμως δεν έγινε δεκτή από το Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οδηγείται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης που θα αποφανθεί για την έφεση κι εφόσον την κάνει δεκτή εξαφανίζει την πρωτόδικη απόφαση και την δικάζει εκ νέου.

Εκτός απ’ την ποινή φυλάκισης με αναστολή, στον τηλεπαρουσιαστή επιβλήθηκε επίσης χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του μία φορά το μήνα και της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό.

Ο πρώην συμπαρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και για δυο ανάλογες περιπτώσεις που προέκυψαν εκ των υστέρων, ύστερα από καταγγελίες ισάριθμων πρώην συντρόφων του. Για τις υποθέσεις αυτές απολογήθηκε σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας 30 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και αυτοπρόσωπης παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του μία φορά τον μήνα.

Σχετικά Άρθρα