Συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στο Υπ. Οικονομικών και Σ/Τ

 Συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στο Υπ. Οικονομικών και Σ/Τ

Συγκέντρωση (10.30) στο Υπ. οικονομικών πραγματοποιούν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, ενώ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση κατά των απολύσεων και των εξώσεων από τα σπίτια του οικισμού, που τους ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στον αγώνα των εργατών της επιχείρησης έχει μπει ολόκληρη η περιοχή, αφού η «μοίρα» της επηρεάζει συνολικά την τοπική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς και μαθητές στα σχολεία γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας ετοιμάζουν σήμερα κινητοποιήσεις, την ώρα της συγκέντρωσης στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λάρυμνας πήρε απόφαση για αποχή των παιδιών από τα μαθήματα και πορεία διαμαρτυρίας από το Δημοτικό μέχρι την κάτω πύλη της ΛΑΡΚΟ. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν γονείς και μαθητές και σε άλλα σχολεία της περιοχής, μετά και από απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη γυναικών στον οικισμό της Λάρυμνας.

Επιπλέον, καταστηματάρχες στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο ενημερώνουν ότι θα κλείσουν τα καταστήματά τους σήμερα, σε συμπαράσταση στην απεργία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Την Τετάρτη το απόγευμα οι εργάτες πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία από τη διαστάυρωση του Μαρτίνου προς τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής, Αϊ Γιάννη, Κόκκινο, Ακραίφνιο, Κάστρο.

Σχετικά Άρθρα