ΗΠΑ: Οι οικονομικές σχέσεις με την Κίνα δεν θα αντισταθμίσουν τις κυρώσεις στη Μόσχα για την Ουκρανία

 ΗΠΑ: Οι οικονομικές σχέσεις με την Κίνα δεν θα αντισταθμίσουν τις κυρώσεις στη Μόσχα για την Ουκρανία

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) υπογραμμίζει πως η επιδίωξη της Ρωσίας για στενότερες σχέσεις με την Κίνα δεν θα αντισταθμίζει τις κυρώσεις προς τη Μόσχα σε περίπτωση που εισβάλει στην Ουκρανία.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Νεντ Πρινς, ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν στη διάθεση τους μια σειρά εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, σε περίπτωση που η Ρωσία προσπαθήσει να αντισταθμίζει τον αντίκτυπο αμερικανικών κυρώσεων στη ρωσική οικονομία μέσω ενδεχόμενης αύξησης των κινεζικών εξαγωγών στη Ρωσία.

Το μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Μόσχα και Πεκίνο ήρθε μετά από τη συνομιλία που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Κίνας για κοινή αντιμετώπιση των εξελίξεων στην ουκρανική κρίση.

Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ ,θα γευματίσουν μαζί την Παρασκευή όπου ενδέχεται να υπογράψουν περισσότερες από 15 συμφωνίες στον τομέα του φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ενώπιον δημοσιογράφων ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.

Σχετικά Άρθρα