Πέτσας σε δημάρχους: “Μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα” – Νέα Οδός: “Οχι” άσκοπες μετακινήσεις

 Πέτσας σε δημάρχους: “Μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα” – Νέα Οδός: “Οχι” άσκοπες μετακινήσεις

»Να καθαρισθούν τα φρεάτια καθώς και να απομακρυνθούν κλαδιά και πεσμένα δέντρα» ζητά με επιστολή τους στους δημάρχους, ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ενόψει της νέας κακοκαιρίας που θα πλήξει την χώρα, το Σαββατοκύριακο.

Με την επισήμανση ότι είναι επιβεβλημένο να μην επαναληφθούν «οι όποιες δυσλειτουργίες» που παρατηρήθηκαν στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας καλεί τους ΟΤΑ όλης της χώρας να θέσουν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Η λεπτή ακροβασία Μητσοτάκη για την “υπεράσπιση” Στυλιανίδη ενόψει της πρότασης δυσπιστίας

Σε επιστολή του προς τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, ο κ. Πέτσας ζητεί να επιταχυνθούν οι αποχιονισμοί σε όλους τους δήμους που επλήγησαν από την πρόσφατη χιονόπτωση, να καθαρισθούν τα φρεάτια καθώς και να απομακρυνθούν κλαδιά και πεσμένα δέντρα για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων.

«Με γνώμονα πάντοτε να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους, είμαι πεπεισμένος ότι θα ενεργήσετε άμεσα και με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας», καταλήγει στην επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Συστάσεις από τη Νέα Οδό

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της ΕΜΥ, συνιστά η Νέα Οδός.

Με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους οδηγούς πως από το βράδυ της Παρασκευής 28/1 και έως την Κυριακή 30/1 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σταδιακά, την ανατολική και δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, και την Εύβοια και τα ορεινά της Ηπείρου. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «συνιστούμε στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης εντόνων καιρικών φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

-Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

-Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.

-Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.

-Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075

Σχετικά Άρθρα