Επιτροπή Ειδικών: Παραμένει το ωράριο, επανέρχεται η μουσική και 50% πληρότητα στα γήπεδα

 Επιτροπή Ειδικών: Παραμένει το ωράριο, επανέρχεται η μουσική και 50% πληρότητα στα γήπεδα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα είχε προαναγγείλει το πρωί στον ΣΚΑΪ την μερική χαλάρωση των μέτρων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων παρά το γεγονός ότι καθημερινά καταγράφονται γύρω στους 100 νεκρούς από τον κοροναϊό.

Η επιτροπή των ειδικών εισηγείται στην κυβέρνηση την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση αλλά μόνο με καθήμενους πελάτες και τη διατήρηση του ωράριου λειτουργίας μέχρι τις 12:00.

Έρχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία – Μαρουσάκης: “Δύσκολες μέρες Σάββατο και Κυριακή”

Όσον αφορά τα γήπεδα, η επιτροπή εισηγήθηκε την αύξηση της πληρότητας στο 50%.

«Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», είχε τονίσει στον ΣΚΑΪ η υπουργός.

Για τον υψηλό αριθμό των θανάτων τόνισε ότι αποτελεί πολυπαραγοντικό ζήτημα: «Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η», ανέφερε

Δήλωσε μάλιστα ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως ο αριθμός είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο.

Σχετικά Άρθρα