Επιμένει ο Οικονόμου: “Οι μετεωρολόγοι δεν μας ενημέρωσαν για την ένταση της κακοκαιρίας” – Καλλιάνος και Κολυδάς: “Το προβλέψαμε εγκαίρως”

 Επιμένει ο Οικονόμου: “Οι μετεωρολόγοι δεν μας ενημέρωσαν για την ένταση της κακοκαιρίας” – Καλλιάνος και Κολυδάς: “Το προβλέψαμε εγκαίρως”

Για συγκεκριμένες ευθύνες μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τα όσα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Όταν ρωτήθηκε για τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ από νωρίς ως προς την σφοδρότητα του κύματος, σχολίασε: « Δεν υπήρχε πρόγνωση για τέτοιας έντασης φαινόμενα και με την ταχύτητα που ήρθε. Δεν υπήρχε πρόγνωση που να επιβάλει την σκέψη μιας απόφασης καθολικής αργίας στο δημόσιο την Δευτέρα»

Νέα διάσταση/ Αττική Οδός: “Ζητήσαμε από τον κ. Στυλιανίδη να απαγορεύσει την κίνηση των φορτηγών- Το έκαναν πολύ αργά”

«Η πρόβλεψη που υπήρχε ήταν ότι θα ξεκινούσε το φαινόμενο από την Ανατολική Αττική και το απόγευμα θα έρθει στο κέντρο της Αθήνας. Η εξέλιξη του φαινομένου ξεπέρασε τις προβλέψεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Δεν υπήρχε πρόγνωση που να δικαιολογεί την λήψη αυτών των αποτελεσματικών μέτρων που πήραμε για την Τρίτη και την Τετάρτη».

Έπεσε έξω η ΕΜΥ ρωτήθηκε ο κ.Οικονόμου και απάντησε: “Σας λέω ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη που να δικαιολογεί το κλείσιμο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από την Δευτέρα.

Αμέσως μετά τον κ. Οικονόμου στο Mega βγήκε και ο πολιτευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος του καναλιού ο οποίος άδειασε τον Γιάννη Οικονόμου και υποστήριξε τους συναδέλφους του λέγοντας ότι και στην ώρα και στην ένταση των φαινομένων έπεσαν μέσα.

Νωρίτερα, το μεσημέρι ο Θόδωρος Καλυδάς με ανάρτησή του στο Twitter εξηγούσε ότι «Η κακοκαιρία #Ελπίς χαρακτηρίστηκε εξαρχής και έγκαιρα ως ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο , δόθηκε κόκκινος συναγερμός και από πλευράς της ΕΜΥ προσδιορίστηκε χρονικά με μεγάλη ακρίβεια . Μία πρώτη αποτίμηση – Ιστορικοί χιονιάδες»

Σχετικά Άρθρα