Στο έλεος της κακοκαιρίας από το πρωί εκατοντάδες οδηγοί στην Αττική Οδό – Επέμβαση του στρατού για να απεγκλωβιστούν

 Στο έλεος της κακοκαιρίας από το πρωί εκατοντάδες οδηγοί στην Αττική Οδό – Επέμβαση του στρατού για να απεγκλωβιστούν

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Αττική Οδό καθώς από τις 11 το πρωί εκατοντάδες οδηγοί έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι, δίχως την παραμικρή ενημέρωση. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, ενημέρωσε ότι θα βγει ο στρατός για να απεγκλωβίσει τους οδηγούς. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα γίνει από έξι σημεία.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες κλείνουν την Νέα Οδό για να στείλουν εκχιονιστικά στην Αττική Οδό.

Οι ουρές των αυτοκινήτων στο κατάλευκο τοπίο των 70 χιλιομέτρων της Αττικής Οδού, ήταν τεράστιες. Μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι. Και κάποιος οδηγός για να διανύσει μια απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων έκανε 4 και 5 ώρες. Μέχρι και η Πυροσβεστική ζήτησε από την Τροχαία να συνδράμει και να μην επιτρέπει σε άλλα οχήματα να πλησιάζουν τις εισόδους – εξόδους της Αττικής Οδού γιατί γινόταν το αδιαχώρητο.

Σε φωτογραφίες που ανέβηκαν στο twitter δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι αγανακτισμένοι οδηγοί που βγήκαν έξω από τα αυτοκίνητα τους, τα παράτησαν, πήδηξαν στις γραμμές του Προαστιακού προκειμένου να φτάσουν στον σταθμό της Κάντζας και να φύγουν.

https://twitter.com/laz4408/status/1485614130061000708?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1485614130061000708%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2022%2F01%2F24%2Fgreece%2Fkakokairia-elpida-odigoi-paratane-ta-aytokinita-tous-stin-attiki-odo-kai-mpainoun-ston-proastiako%2F

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο μεγαλύτερος δρόμος της Αττικής κατέστη απροσπέλαστος από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας χωρίς καμία ενημέρωση από τους αρμοδίους της εταιρίας.

Ήταν τέτοια η απελπισία των οδηγών που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους σε σημείο να καλούν σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς για να ζητάνε βοήθεια.

Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα ώστε η Πυροσβεστική προχώρησε σε σύσταση να κλείσουν όλες οι είσοδοι στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με οδηγούς Ι.Χ που κινούνται στη κατεύθυνση από Παλλήνη προς Αθήνα, η κατάσταση είναι απελπιστική και δεκάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σχετικά Άρθρα