ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενείς με κοροναϊό χωρίς γιατρό στο νοσοκομείο Άμφισσας
Στους Εισαγγελείς Εφετών όλης της χώρας διαβιβάστηκε προς έρευνα, η αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη διαχείριση των ΜΕΘ.
«Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο, ότι σε ζητήματα, που άπτονται της δημόσιας υγείας, επιβάλλεται η πλήρης και ενδελεχής διερεύνηση κάθε θέματος, κατά τρόπο, ώστε να αποδίδονται ευθύνες, όπου υπάρχουν και την ίδια στιγμή, να αίρεται οποιαδήποτε αμφιβολία, μπορεί να υφίσταται στην ελληνική κοινωνία για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Την ίδια στιγμή, διαψεύδονται περίτρανα όσοι είχαν σπεύσει να κατηγορήσουν την ΠΟΕΔΗΝ για διασπορά ψευδών ειδήσεων και να κατακρίνουν το γεγονός, ότι ασκώντας το καθήκον μας, ως εργαζόμενοι στον χώρο της δημόσιας υγείας για την προστασία των ασθενών, μιλήσαμε ανοιχτά για ένα ζήτημα, που αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού» αναφέρει η Ομοσπονδία.
Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει την εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη, «η οποία οφείλει να διερευνήσει κάθε πτυχή του θέματος, ιδιαίτερα μετά και τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των Τσίοδρα – Λύτρα για την θνητότητα των ασθενών, που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έρευνα της Δικαιοσύνης, η οποία ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την αφετηρία για την αντιμετώπιση του πολύ σημαντικού αυτού ζητήματος την οποία σκοπεύουμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο εισφέροντας διαρκώς όσα στοιχεία περιέχονται σε γνώση μας».
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προχώρησε σε νέα καταγγελία για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Άμφισσας.
Οι γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας και νοσηλείας.
«Το νοσοκομείο Άμφισσας μαζί με το νοσοκομείο Λειβαδιάς εξυπηρετούν τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής της Αράχωβας αυτές τις ημέρες. Το Σωματείο των εργαζομένων και οι αγροτικοί γιατροί κατέθεσαν παραμονές Χριστουγέννων μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας και νοσηλείας των ασθενών. Υπηρετούν ένας παθολόγος και ένας πνευμονολόγος γιατρός. Έτσι τα ΤΕΠ, η παθολογική κλινική και η κλινική κορονοϊού, πολλές ημέρες το μήνα είναι χωρίς γιατρό. Στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο αγροτικοί ιατροί. Είναι δυνατόν ασθενείς με κορονοϊό, να νοσηλεύονται χωρίς να υπάρχει γιατρός να τους παρακολουθεί;» διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.
«Από τους 4 αναισθησιολόγους, οι δύο είναι σε αναστολή εργασίας χωρίς να αναπληρωθούν με αποτέλεσμα πολλές ημέρες το μήνα να μην υπάρχει γιατρός να διασωληνώσει έκτακτα περιστατικά. Ο ένας εκ των δύο καρδιολόγων είναι σε αναστολή χωρίς να έχει αναπληρωθεί. Έτσι, δεν υπάρχει καρδιολογική κάλυψη στο νοσοκομείο πολλές ημέρες το μήνα. Δίπλα είναι η Αράχωβα μαζί με τους χιλιάδες μόνιμους κατοίκους. Γι’ αυτό, παραμονές Χριστουγέννων, το Σωματείο και οι αγροτικοί ιατροί κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.