Τσίπρας: Στην Ευρώπη συναγερμός, στην Ελλάδα αδράνεια και παλινωδίες

 Τσίπρας: Στην Ευρώπη συναγερμός, στην Ελλάδα αδράνεια και παλινωδίες

Εγκληματικές παλινωδίες στην κυβέρνηση καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επιστήμονες και επιδημιολόγους για την εξέλιξη της πανδημίας, την μετάλλαξη «Όμικρον» και τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν άμεσα.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, το μόνο που δεν είναι σοβαρό δυστυχώς είναι η κυβέρνηση. Σε όλη την Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός για τις γιορτές ενόψει της μετάλλαξης «Όμικρον», αλλά δυστυχώς στη χώρα μας συνεχίζονται από τη μία η αδράνεια από την άλλη οι εγκληματικές παλινωδίες που διαλύουν και τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος και την κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για φιάσκο σε σχέση με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για την έξοδο στις γιορτές, σημειώνοντας πως είναι ενδεικτικό της έλλειψης σχεδιασμού και στρατηγικής. «Το νέο φιάσκο με τα ράπιντ τεστ που θα πλήρωναν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι όπως έλεγαν οι υπουργοί της κυβέρνησης για τις γιορτές, είναι ενδεικτικό της έλλειψης σχεδιασμού, αφού μετά τις εύλογες αντιδράσεις μετατράπηκαν σε σελφ τεστ, που είναι εξαιρετικά μειωμένης αξιοπιστίας. Και όλα αυτά φυσικά, για ακόμη μία φορά ερήμην των επιστημόνων, αφού μέλη της Επιτροπής διέψευσαν πως έκαναν σχετική εισήγηση», υπογράμμισε.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, ο καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School, Όθωνας Ηλιόπουλος, η τ. καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Καλομενίδης, ο καθηγητής Βιοπληροφορικής και Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παντελής Μπάγκος, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Τάκης Παναγιωτόπουλος και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σχετικά Άρθρα