ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας

 ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας

Ψηφίστηκε την Τετάρτη από την Ολομέλεια της Γερουσίας με συντριπτική πλειοψηφία (89-10) το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ του 2021, ύψους 770 δισεκ. δολαρίων στο οποίο εντάσσεται και η αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας.

Το νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας, είχε καταθέσει τον Ιούνιο ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Το νομοσχέδιο, με τίτλο «Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας 2021», είχε ενταχθεί ως τροπολογία στον Νόμο περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας, ή NDAA, που στέλνεται στο γραφείο του Τζο Μπάιντεν για υπογραφή.

Απομένει πλέον η υπογραφή του νόμου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προκειμένου να γίνει νόμος του αμερικανικού κράτους.

Να σημειωθεί, ότι με την αμυντική συμφωνία οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εκφράζουν την υποστήριξή τους στον EastMed και υπογραμμίζουν ότι οι ΗΠΑ θα  παραμείνουν προσηλωμένες στην υποστήριξη της ασφάλειας και της ευημερίας της Ελλάδας.

«Το σχήμα συνεργασίας 3+1 μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών υπήρξε ένα επιτυχημένο φόρουμ συνεργασίας σε ενεργειακά ζητήματα και θα πρέπει να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος για τα μέλη» σημειώνεται στο κείμενο.

Σχετικά Άρθρα