ΕΕ: Σε καλό δρόμο το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας – Τα συμπεράσματα της έκθεσης

 ΕΕ: Σε καλό δρόμο το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας – Τα συμπεράσματα της έκθεσης

Το πρόγραμμα για τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκεται σε καλό δρόμο μετά την τελευταία αναθεώρηση, δήλωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που έχουν ήδη συμφωνηθεί από το 2018.

«Η 12η έκθεση ενισχυμένης επιτήρησης για την Ελλάδα διαπιστώνει ότι η χώρα έχει προχωρήσει περαιτέρω προς την επίτευξη των συμφωνημένων δεσμεύσεων», παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς που συνδέονται εν μέρει με την πανδημία και τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021, ανέφερε σε έκθεσή της η Επιτροπή.

«Η έκθεση θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για να αποφασίσει το Eurogroup σχετικά με την απελευθέρωση του επόμενου συνόλου μέτρων για το χρέος που υπόκεινται σε πολιτική», ανέφερε η Κομισιόν.

Οικονομικό κραχ στην Τουρκία: Καφές, ζάχαρη και λάδι με δελτίο

Οι ευρωπαϊκές αρχές προβλέπουν ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 7,1% φέτος και 5,2% το 2022, μια πιο αισιόδοξη πρόβλεψη από την εκτίμηση της ίδιας της κυβέρνησης.

Είπαν επίσης ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις στον ενεργειακό τομέα και τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, ενώ έκανε σημαντικά και ευπρόσδεκτα βήματα προς την ολοκλήρωση των περισσότερων από τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της έως τον Απρίλιο του 2022.

Σχετικά Άρθρα