Μαραθώνιος: Παρακολουθήστε LIVE τον μεγάλο αγώνα

 Μαραθώνιος: Παρακολουθήστε LIVE τον μεγάλο αγώνα

Μετά την περσινή απουσία λόγω κορονοϊού ο Αυθεντικός Μαραθώνιος επέστρεψε. Η εκκίνηση δόθηκε στις 09:00. Χιλιάδες δρομείς αγωνίζονται για τη διάκριση αλλά και τη μοναδική εμπειρία του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, οι μαραθωνοδρόμοι φέτος αγωνίζονται σε δύο ξεχωριστά γκρουπ, με την πρώτη εκκίνηση να δίνεται στις 9 το πρωί και τη δεύτερη 45 λεπτά αργότερα. Από τις 12:00 ως τις 12:30, θα γίνουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο οι απονομές στους νικητές -άνδρες και γυναίκες- του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου, αλλά και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διεξάγεται παράλληλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε χθες (13/11) με τη γεμάτη συμβολισμούς τελετή έναρξης, αλλά και την κούρσα των 10.000 μέτρων, όπου νικητές ήταν ο Γιώργος Τάσσης κι η Αναστασία Μαρινάκου. Παράλληλα με τον 38ο ΑΜΑ θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου. Συνολικά 55 Άνδρες και 25 Γυναίκες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, η οποία επιστρέφει κι αυτή μετά από ένα χρόνο απουσίας, λόγω κορονοϊού.

Στους άνδρες το παρών θα δώσει ο νικητής στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Στόχος του πέρα από τη νίκη, είναι να «κυνηγήσει» το ρεκόρ διαδρομής του Νίκου Πολιά (2:17.56). Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ με 2:19.02 έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση Έλληνα δρομέα στην αυθεντική διαδρομή.

Άτυχος στάθηκε ο Παναγιώτης Καραΐσκος, ο δεύτερος το 2019 και τρίτος το 2018, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και δεν θα κατεβεί στον αγώνα. Θέση εκκίνησης με υψηλές προσδοκίες θα πάρει και ο Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων) – νικητής σε τέσσερις διοργανώσεις -, αλλά και ο τρίτος του 2019 Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός).

Στις γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) αποτελεί το πρώτο όνομα και φαντάζει ως το φαβορί για την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Σε καλή κατάσταση είναι και η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου), δεύτερη πριν λίγες ημέρες στο Πρωτάθλημα των Τρικάλων στα 8χλμ. Γυναικών. Από τις 25 αθλήτριες που θα πάρουν θέση εκκίνησης στον Μαραθώνιο, καμία δεν έχει αναδειχθεί νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου δρόμου.

Ο Κώστας Γκελαούζος κι η Γκλόρια Πριβιλέτζιο στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, εμφανίστηκαν έτοιμοι για τον αγώνα, αλλά και για κάποιο ρεκόρ. «Θα προσπαθήσω για το ρεκόρ του Νίκου Πολιά. Έχω δουλέψει γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωταθλητής του Παναθηναϊκού.

Γνωστοί Έλληνες πρωταθλητές θα βρεθούν στην εκκίνηση των 5.000μ. που διεξάγεται παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στις γυναίκες ξεχωρίζει η παρουσία της Αναστασία Μαρινάκου, η οποία την περασμένη Κυριακή κέρδισε στα 8χλμ. γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στην Πηγή Τρικάλων. Επίσης, θα τρέξει η Ζωή Ανδρικοπούλου, που πάντα έχει καλά πλασαρίσματα στις κούρσες 5 ή 10χλμ. που διεξάγονται παράλληλα με τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Ακόμη θα πάρουν μέρος και άλλες αθλήτριες που ξεχώρισαν στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που διεξήχθη στην Πηγή Τρικάλων. Η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου που ήταν νικήτρια στην κατηγορία Κ23, η δεύτερη στην ίδια διοργάνωση Νικολέτα Κυνατίδου, η τέταρτη Ντενίσα Μπάλλα, καθώς και η πρώτη στην κατηγορία Κ20, Μαρία Κάσσου.

Επίσης, θα τρέξει η 2η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου που έγινε παράλληλα με τον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας, Ειρήνη- Ρία Μιχαλά κι η στιπλίστρια Σταυρούλα Χρυσαειδή. Στη γραμμή εκκίνησης θα είναι και μια παλιά πρωταθλήτρια η Κωνσταντίνα Κεφάλα.

Στους άνδρες ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Χρήστου Παπούλια που είχε μια πολύ καλή σεζόν τη φετινή χρονιά, ο πάντα ικανός δρομέας Γιώργος Μίνο και ο νικητής πρόσφατα στον ημιμαραθώνιο Χίου, Χουλιάνο Μάνκο. Ακόμη θα τρέξει και ο Κώστας Δρόσος που στο παρελθόν έχει πετύχει πλασαρίσματα στις πρώτες θέσεις στα 5 ή 10χλμ.

Στόχος του Κώστα Γκελαούζου, πέρα από τη νίκη, είναι να «κυνηγήσει» το ρεκόρ διαδρομής του Νίκου Πολιά (2:17.56).

Σχετικά Άρθρα