Η Ιορδανία κάνει νέο άνοιγμα στην Ελλάδα για την επανεκκίνηση του τουρισμού

 Η Ιορδανία κάνει νέο άνοιγμα στην Ελλάδα για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Με νέο άνοιγμα στην Ελλάδα η Ιορδανία επιχειρεί να θέσει και πάλι σε κίνηση τον τουρισμό. Η αρχή έγινε με αποστολή του Jordan Tourism Board στην Αθήνα, κατά την οποία έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους του υπουργείου Τουρισμού, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) Βαγγέλη Βλάχο.

Στο ίδιο πλαίσιο η αντιπροσωπία της Ιορδανίας επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και εκπροσώπους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Ελλάδας και προγραμμάτισαν υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τον προσκυνηματικό τουρισμό τον Ιανουάριο στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν.

Η αποστολή του Jordan Tourism Board έκανε επίσης αναλυτική παρουσίαση στους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να “υπενθυμίσει” τον προορισμό και με στόχο νέες συνεργασίες.

Για την Ιορδανία, όπως και για την Ελλάδα, ο τουρισμός αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος και εσόδων (15% του ΑΕΠ) και το ενδιαφέρον για την ενίσχυσή του στην μετά covid εποχή είναι μεγάλο.

Κατά τη συνάντηση που είχαν με τον ΓΓ ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν άμεσα κοινές πρωτοβουλίες για την περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ ΕΟΤ και Ιορδανικού Τουριστικού Συμβουλίου σε τεχνικό επίπεδο. Την αντιπροσωπεία της Ιορδανίας πλαισίωσαν ο πρέσβης της Ιορδανίας στην Ελλάδα Ahed Sweidat, στελέχη του Ιορδανικού Τουριστικού Συμβουλίου, ο Γενικός Πρόξενος της Ιορδανίας στην Ελλάδα Ashraf Khasawneh, ο marketing manager του Ιορδανικού τουριστικού συμβουλίου Ahmad AlHmoud, ο ειδικός σύμβουλος τουρισμού του Ιορδανικού τουριστικού συμβουλίου Amer Twal και η Δέσποινα Μαντά επίτιμη πρόξενος της Ιορδανίας στην Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα