Μαϊμού εμβολιασμοί: Έλεγχοι και σε άλλα κέντρα – Πώς δρούσε το “κύκλωμα” στην Καρδίτσα – Από κόσκινο 40.000 άνθρωποι (vid)

 Μαϊμού εμβολιασμοί: Έλεγχοι και σε άλλα κέντρα  – Πώς δρούσε το “κύκλωμα” στην Καρδίτσα – Από κόσκινο 40.000 άνθρωποι (vid)

Οι Αρχές ερευνούν την πιθανή ύπαρξη κυκλώματος πίσω από την έκδοση των ψεύτικων βεβαιώσεων από τον κέντρο εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας. Ουδείς γνωρίζει ακόμα την έκταση που έχει το θέμα αυτό, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται ενώ η μία από τις δυο εμπλεκόμενες είναι άφαντη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες έχουν ήδη επεκταθεί και σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες και μάλιστα δεν θα αφορούν μόνο πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και νόσησης, όπως και η χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων εργαστηριακών τεστ, rapid ή PCR.

Μέχρι στιγμής και μόνο για τον μήνα Αύγουστο οι αρχές έχουν εντοπίσει την έκδοση 47 πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στην περιοχή ενώ θα γίνουν έλεγχοι σε όλους όσοι όσοι εμβολιάστηκαν. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του Παλαμά είναι 6.000 και στο Κέντρο Υγείας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί. Δεν αποκλείεται όμως επειδή ο Παλαμάς είναι κωμόπολη να προσέρχονταν στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας και κάτοικοι άλλων περιοχών. Όμως, αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι μεγάλος αριθμός πολιτών που έχουν εμβολιαστεί στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας δεν είναι μόνο από τις γύρω περιοχές αλλά από συγκεκριμένη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας από την οποία κατάγεται η μια γυναίκα (διοικητική υπάλληλος) που εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Και αυτή η περιοχή είναι υπό έρευνα από τις αρχές καθώς η υπάλληλος έδινε τις βεβαιώσεις στους συντοπίτες της.

  • Ψάχνοντας την άκρη του νήματος οι αρχές κατέληξαν ότι η διοικητική υπάλληλος είχε τουλάχιστον μια συνεργό και αυτή δεν ήταν άλλη από νοσηλεύτρια, η οποία της διοχέτευε τους μοναδικούς κωδικούς του κάθε πολίτη και στην συνέχεια επιβεβαίωνε τους εικονικούς εμβολιασμούς. Η νοσηλεύτρια θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις αλλά η διοικητική υπάλληλος είναι άφαντη.

Άμεσα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και στην συνέχεια θα αρθεί το τραπεζικό απόρρητο των εμπλεκομένων για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αδικαιολόγητη εκροή χρημάτων ή εισροή χρημάτων . Επίσης, σήμερα, ο διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης θα καταθέσει τα πρώτα στοιχεία στον εισαγγελέα Καρδίτσας. Επίσης, θα κάνει μηνύσεις στα δεκάδες άτομα που γνώριζαν ότι έχουν πλαστό πιστοποιητικό και κυκλοφορούν γνωρίζοντας ότι μπορούν να μολύνουν με τον ιό.

Όπως είπε ο κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, μιλώντας στο MEGA, το Κέντρο Υγείας «ήταν πρότυπο στους εμβολιασμούς» και έχει εμβολιάσει 40.000 κόσμο γιατί εξυπηρετεί ολόκληρο τον νομό Καρδίτσας.

«Είναι το δεύτερο κέντρο Υγείας που εμβολίαζε με Pfizer, μετά το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας» τόνισε. Στη συνέχεια περιέγραψε πώς δρούσε η συγκεκριμένη υπάλληλος.

«Οι γιατροί έχουν μείνει άφωνοι με την κατάσταση, είναι στη διάθεση των Αρχών. Η δράστις ήταν σε διοικητικό πόστο, απλά με τα εμβόλια μπήκε κι αυτή στη διαδικασία να βοηθήσει. Τους κωδικούς τους είχαν κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι. Οι γιατροί ασχολούνταν μόνο με το κομμάτι του ιστορικού του ασθενούς. Πήγαινε εκτός βάρδιας, έψαχνε παραϊατρκό προσωπικό, και έβρισκε τα ονόματα που δεν είχαν εμβολιαστεί, έμπαινε σε τάμπλετ, τα δήλωνε και το βράδυ φαίνονταν εμβολιασμένοι. Η γυναίκα έχει παραδεχτεί» σημείωσε. «Πρέπει να δούμε πόσοι εμβολιασμένοι έγιναν για να δούμε πόσοι αντιστοιχούσαν σε κάθε άτομο» επισήμανε.

Σχετικά Άρθρα