Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Φωτιές καίνε Ρόδο, Γρεβενά, Κόνιτσα, Χαλκιδική και Φωκίδα

 Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Φωτιές καίνε Ρόδο, Γρεβενά, Κόνιτσα, Χαλκιδική και Φωκίδα

Μεγάλα πύρινα μέτωπα καίνε, ακόμη, στην Βαρυμπόμπη, στην Εύβοια, την Ηλεία και την Μεσσηνία, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης υπήρξε αναζωπύρωση του μετώπου στην Βαρυμπόμπη.

Αργά το μεσημέρι, αναζωπύρωση εκδηλώθηκε σε ένα από τα σημεία όπου είχε αναπτυχθεί η πυρκαγιά τις προηγούμενες μέρες, στη Ρόδο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η αναζωπύρωση εκδηλώθηκε στην περιοχή «Μπεβεράνο».

Ήδη ισχυρές δασοπυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο καταβάλλοντας προσπάθειες να σβήσουν τη φωτιά χωρίς να πάρει άλλες διαστάσεις.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα Γρεβενά

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην περιοχή των Γρεβενών, εξαιτίας της ενίσχυσης της έντασης των ανέμων.

Φωτιά και στη Φωκίδα -Καλούνται να εγκαταλείψουν την Ελαία

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Ελαία Φωκίδας σε δασική έκταση.Στο σημείο σύμφωνα με πληροφορίες σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Φωκίδα και την Ναύπακτο.Οι κάτοικοι της Ελαίας καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Καλλιθέα.

https://twitter.com/112Greece/status/1423274090610057218

Φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι στους Πάδες Κόνιτσας, όπως αναφέρει το epiruspost. Η φωτιά έχει ξεκινήσει από δασώδη και δύσβατη περιοχή. Ήδη προς το σημείο κινούνται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ έχει τεθεί σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας ώστε να παρέμβει με μηχανήματα και υδροφόρες.

Σχετικά Άρθρα