Ο διάσημος σεφ Michel Roux Jr. και το εμβληματικό “Le Gavroche” προσαρμόζονται στην πανδημία και το Brexit
Το Le Gavroche ( The Urchin ) είναι ένα εστιατόριο στο 43 Upper Brook Street στο Mayfair του Λονδίνου. Άνοιξε το 1967 από τους Michel και Albert Roux αν και οι αρχικοί χώροι ήταν στην οδό Lower Lower Sloane 61 έως το 1981. Το εστιατόριο προσφέρει κλασική γαλλική κουζίνα , αν και ορισμένα πιάτα είναι πιο μοντέρνα. Αξιοσημείωτα πιάτα είναι το Soufflé Suissesse (τυρί σουφλέ με διπλή κρέμα). Le Caneton Gavroche (ολόκληρη πάπια ποσέ σε ελαφριά κονσόμα σερβίρεται με τρεις σάλτσες για δύο). και ομελέτα Rothschild. [1] Το όνομά του προέρχεται από τον χαρακτήρα Gavroche στο Victor HugoΤο Les Misérables .
O Michel Roux jr., κάτοχος αστεριών Μισελέν, ένας από τους σημαντικότερους σεφ παγκοσμίως, προσπαθεί όχι μόνο να συνεχίσει την παράδοση του εμβληματικού Le Gavroche, αλλά και να προσαρμοστεί στην εποχή μετά το Brexit και στα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας που παρατάθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 19 Ιουλίου και με την μετάλλαξη Δέλτα να απειλεί με περαιτέρω περιορισμούς.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως ομολογεί ο ίδιος ο Roux Jr, πως δεν μπορεί να βρει ικανούς επαγγελματίες για να στελεχώσουν το εστιατόριο, ενώ το άνοιγμα έγινε δειλά και μόνο για λίγους.
Γράφει, δε, στο σάϊτ του Le Gavroche:
Όπως γνωρίζετε όλοι, ο τελευταίος χρόνος δυστυχώς έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στη βιομηχανία φιλοξενίας, αλλά με τα εστιατόρια που επιτρέπεται επιτέλους να ανοίξουν εκ νέου για ανακούφιση από όλους, εξακολουθεί να υπάρχει ένα μικρό αποτέλεσμα σημαντικά προβλήματα που επηρεάζουν τη βιομηχανία μας, σε αυτήν την περίπτωση, το προσωπικό.
Από το άνοιγμα, τα εστιατόρια υπέφεραν σε μεγάλο βαθμό με προβλήματα προσωπικού, εν μέρει λόγω των νέων κανονισμών Brexit, καθώς και σήμερα υπάρχει μεγάλη έλλειψη καλά εκπαιδευμένων επαγγελματιών φιλοξενίας από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Ενώ καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση αυτού του ζητήματος τους τελευταίους δύο μήνες, η Le Gavroche δυστυχώς δεν διαθέτει επαρκή προσωπικό προς το παρόν.
Παρόλο που είναι εξαιρετικά απογοητευτικό και οδυνηρό να το αναφέρουμε, αποφασίσαμε να ανοίξουμε για δείπνο μόνο από τις 5 μ.μ. από τις 14 Ιουνίου έως την περαιτέρω ειδοποίηση.
Θα επικοινωνήσουμε με τον καθένα από εσάς που ήταν τόσο υπέροχο στην κράτηση μεσημεριανού γεύματος μαζί μας από εκείνη την ημερομηνία, προκειμένου να αναδιατάξετε την κράτησή σας για ένα δείπνο. Η εναλλακτική λύση σε αυτό το σημείο θα ήταν να υπερβάλλουμε ουσιαστικά το υπάρχον προσωπικό μας, το οποίο δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε, καθώς είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να καταλάβετε. Η ευεξία του προσωπικού μας είναι υψίστης σημασίας για εμάς τόσο ψυχικά όσο και σωματικά και εργαζόμαστε σκληρά κάθε υπηρεσία για να διασφαλίσουμε ότι τα πρότυπα μας βρίσκονται στο απόλυτο υψηλότερο επίπεδο γαστρονομικής αριστείας.
Η υπομονή και η κατανόησή σας εκτιμάται πολύ αυτή τη στιγμή. Προς το παρόν εργαζόμαστε ακούραστα για να διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας ως συνήθως, το συντομότερο δυνατό και ελπίζουμε να καλωσορίσουμε τους πολύτιμους επισκέπτες μας το μεσημέρι πριν από πολύ.