Μεγάλη Βρετανία: Πιέσεις στην κυβέρνηση για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 Μεγάλη Βρετανία: Πιέσεις στην κυβέρνηση για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Αεροπορικές και τουριστικές εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας προγραμματίζουν μια «μέρα δράσης» την ερχόμενη Τετάρτη για να κλιμακώσουν την πίεση στην κυβέρνηση να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, με μόλις λίγες εβδομάδες να απομένουν πριν την κορύφωση της καλοκαιρινής σεζόν.

Τουριστικές επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, είναι απελπισμένες να αποφύγουν ένα ακόμη χαμένο καλοκαίρι λόγω της Covid-19. Αλλά με τους αυστηρούς βρετανικούς κανονισμούς καραντίνας να εξακολουθούν να ισχύουν, φαίνεται απίθανο να το πετύχουν.

Με τον Ιούλιο προ των πυλών, η αεροπορική εταιρεία Ryanair και ο όμιλος MAG (Manchester Airports Group), που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και Στάνστεντ του Λονδίνου, κατέθεσαν την περασμένη Πέμπτη αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης απαιτώντας περισσότερη διαφάνεια για τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στα διεθνή ταξίδια.
Την Τετάρτη 23 Ιουνίου, πιλότοι, πληρώματα θαλάμων επιβατών και ταξιδιωτικοί πράκτορες θα συγκεντρωθούν στο Γουεστμίνστερ, στο κεντρικό Λονδίνο, και σε αεροδρόμια σε όλη τη Βρετανία για να προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν υποστήριξη.

Σχετικά Άρθρα