Πρόωρες κάλπες: Δέλεαρ οι… ελκυστικές δημοσκοπήσεις – Η “παρέμβαση” Νικολακόπουλου

 Πρόωρες κάλπες: Δέλεαρ οι… ελκυστικές δημοσκοπήσεις – Η “παρέμβαση”  Νικολακόπουλου

Με ευαρέσκεια βλέπουν στο κυβερνητικό επιτελείο τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν διατήρηση διψήφιας διαφοράς έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το εν λόγω δεδομένο, όσο και αν επισήμως υπογραμμίζεται η προσήλωση του πρωθυπουργού στο βασικό σενάριο της εξάντλησης της τετραετίας, δεν παύει να βάζει μια ελκυστική προοπτική στο τραπέζι για κάποιους στη ΝΔ.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Στην προχθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων προσέγγισε τις 14 μονάδες και κατά την ανάλυση κυβερνητικών αξιωματούχων δεν περνάει απαρατήρητο αυτό το προβάδισμα εν μέσω διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων όπως είναι η πανδημία και οι κλυδωνισμοί που επέφερε στην οικονομία, τα θερμά μέτωπα με τις αλλαγές στα εργασιακά και τα πανεπιστήμια καθώς και τα ελληνοτουρκικά.

Ούτως ή άλλως οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της απλής αναλογικής.

  • “Αυτό που έχω να σχολιάσω ως προς την εικόνα που αποτυπώνεται, είναι ότι η Κυβέρνηση φαίνεται ότι διατηρεί την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι συχνά εκτός τόπου και χρόνου” σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελια Πελωνη, αποφεύγοντας να καλλιεργήσει πολιτικό κλίμα.

Μια ενδιαφέρουσα όμως επισήμανση έκανε στη δημόσια συζήτηση ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ηλίας Νικολακόπουλος.

  • «Όσο καλά και να πάνε οι δείκτες των δημοσκοπήσεων, είναι ριψοκίνδυνο να πας σε ένα εκλογικό δίμηνο» προέβλεψε μιλώντας “Στο Κόκκινο” και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης:

“Δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας και μαζί με αυτή η ολοκλήρωση του κυβερνητικού πλάνου” επισήμανε ο κ. Βορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βορίδης στο libre: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Με φόντο τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ποιότητα και ακρίβεια των δημοσκοπήσεων εξ αφορμής έρευνας της opinion polls, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντείνει την πολιτική πίεση προς το ΚΙΝΑΛ την ώρα των εσωτερικών διεργασιών του, καθώς από τους επίδοξους μνηστήρες της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος κρίνεται από την Κουμουνδούρου ότι θα ευνοήσει τη ΝΔ.

  • “Θα συγκυβερνήσουμε με όλες τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές δυνάμεις. Κι όταν έρθει η ώρα της κρίσης, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, δεν θ’ αφήσουν χαμένη την ευκαιρία και δεν θ’ αφήσουν στο όνομα των ψηφοφόρων τους και του δημοκρατικού κόσμου την ευκαιρία να πάει χαμένη και η Δεξιά να πάρει μια ακόμα τετραετία, με όρους σκληρούς για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη.

Σχετικά Άρθρα