«Ελευθερία» για όλους τους ενήλικους-Ποιο εμβόλιο κάνουμε ανάλογα με την ηλικία

 «Ελευθερία» για όλους τους ενήλικους-Ποιο εμβόλιο κάνουμε ανάλογα με την ηλικία

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται από σήμερα η επιχείρηση «Ελευθερία» αφού πλέον όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας έχει πρόσβαση στον εμβολιασμό και σε όλα τα διαθέσιμα σκευάσματα.

Συγκεκριμένα από χθες το βράδυ άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 και για τους άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ σήμερα το πρωί άνοιξε  η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr,  ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή,  Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.  

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, ενώ είχε προηγηθεί στις  21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Υπενθυμίζεται πως oi πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά είχαν ήδη τη δυνατότητα να εμβολιαστούν (ο εμβολιασμός γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson).

Σημειώνεται ότι η χώρα μας κατέχει την πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Σχετικά Άρθρα