Άνοιγμα σχολείων: Πήγαν την τάξη για μάθημα στην παραλία
Το σχολείο στην παραλία ακούγεται σαν όνειρο;
Μετά από ένα χρόνο εξ αποστάσεως μάθησης και κοινωνικά απομακρυσμένων τάξεων, ένα σχολείο στην ισπανική περιοχή της Μούρθια κάνει ακριβώς αυτό, προσπαθώντας να συνδυάσει τον καθαρό αέρα και έναν νέο τρόπο διδασκαλίας.
Έξω από το σχολείο Felix Rodriguez de la Fuente, τα παιδιά που φορούν μάσκα κάθονται μπροστά σε έναν φορητό μαυροπίνακα σε σειρές από πράσινα γραφεία, τακτοποιημένα σε απόσταση από την αμμώδη ακτή της Playa de los Nietos.
«Είναι ασφαλές, τα παιδιά διασκεδάζουν», δήλωσε ο καθηγητής Αγγλικών Juan Francisco Martinez. “Αυτό που μαθαίνουν εδώ δεν ξεχνούν.”
Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι έγραφε στο bloko.gr ο δημοσιογράφος
Μερικοί ξυπόλητοι μαθητές κουνήθηκαν τα δάχτυλα των ποδιών τους στην άμμο καθώς έπαιζαν ξυλόφωνα, ενώ άλλοι έσκυψαν τα βιβλία εργασίας τους για να αποτρέψουν το αεράκι από το να φυσήξουν τα χαρτιά τους στη θάλασσα.
Τα μαθήματα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου έργου γνωστού ως Fresh Air, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας αέρα για τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της ανοιχτής μάθησης.
Οι δάσκαλοι αρχίζουν να προετοιμάζουν την παραλία στις 8 π.μ. Οκτώ μαθήματα συμμετέχουν στα μαθήματα των 20 λεπτών και οι ομάδες εναλλάσσονται στις διάφορες περιοχές.
Τα παιδιά στο σχολείο είναι ηλικίας 3 έως 12 ετών και παραμένουν στις φυσαλίδες της τάξης τους. Δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις κοροναϊού μέχρι στιγμής.
«Μου αρέσει να πηγαίνω στην παραλία!» είπε ο Antonio Fernandez, 9 ετών. «Προτιμώ να είμαι στην παραλία γιατί νιώθω πιο χαλαρή και άνετη».
Ο Λουζ, 10 ετών, είπε: «(Αυτό) είναι πολύ καλό γιατί είμαι με τους φίλους μου, είμαι στην παραλία, λατρεύω την παραλία, το καλοκαίρι πάντα έρχομαι εδώ για να κολυμπάω κάθε μέρα και μου αρέσει η άμμος. “
Και δεν είναι μόνο η παραλία. Μέλη μιας γειτονικής ένωσης κατοίκων έφεραν στη ζωή τη ρωμαϊκή εποχή καθώς στρατιώτες και ντόπιοι ψαράδες έδειξαν στα παιδιά τα δίχτυα τους και εξήγησαν από πού προέρχεται το δείπνο τους.
«Οι ψαράδες δίδαξαν στους μαθητές πώς να ψαρεύουν… πώς αυτοί οι ίδιοι μπόρεσαν να μας ταΐσουν σε περιόδους πανδημίας», δήλωσε ο διευθυντής Αλφόνσο Βέρα.