Γενικός γραμματέας αστυνομικών: Οι ειδικοί φρουροί έχουν ελλιπή εκπαίδευση

 Γενικός γραμματέας αστυνομικών: Οι ειδικοί φρουροί έχουν ελλιπή εκπαίδευση

“Οι εικόνες στη Νέα Σμύρνη δεν δείχνουν μια Αστυνομία που σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη” είπε στην πρωινή εκπομπή του Open, ο γ.γ. των Αστυνομικών, Σπήλιος Κρικέτος, ενώ τόνισε πως πρέπει να αφήσουν την Αστυνομία έξω από την πολιτική αντιπαράθεση.

Επιπλέον, δήλωσε πως οι ειδικοί φρουροί έχουν εκπαίδευση μόλις ενός μήνα προσθέτοντας πως η εκπαίδευση των αστυνομικών πρέπει να είναι συνεχής.

Νυχτερινό θρίλερ στο ΑΠΘ: Πώς αποτράπηκε η αστυνομική επέμβαση λόγω αντιδράσεων βουλευτών, φοιτητών, καθηγητών (vid)

«Οι αστυνομικοί πήγαν στη Νέα Σμύρνη κατόπιν εντολής του Κέντρου Επιχειρήσεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρικέτος και συνέχισε: «Η εικόνα δεν είναι εικόνα που δείχνει ότι o αστυνομικός σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη».

Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη απάντησε: «Πολλές εξηγήσεις υπάρχουν. Αν κάποιος είναι ανεκπαίδευτος δεν μπορεί να παράγει αυτό που πρέπει. Εγώ έκανα εκπαίδευση 2 και 3 χρόνια. Υπάρχουν ειδικοί φρουροί με εκπαίδευση με 1 και 2 μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όταν επισημάνθηκε ότι ειδικοί φρουροί είναι αυτοί που θα επανδρώσουν στην πανεπιστημιακή αστυνομία ανέφερε: «Είναι ένα ζήτημα και για αυτό το σημειώνουμε. Για αυτό θέλουμε συνεχή εκπαίδευση».

Σχετικά Άρθρα